17. 4. 2021    Zápas

V Doosan Areně se body dělily, Viktoria remizovala s Jabloncem 1:1

FC Viktoria Plzeň
41. Ba Loua

27. kolo / Sobota 17. 4. 2021, 18:30 / Doosan Arena

27. kolo / Sobota 17. 4. 2021, 18:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:0)

FK Jablonec

70. Schranz

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Limberský (79. Kopic) – Káčer (79. Hořava), Kalvach, Šulc – Ba Loua (63. Mihálik), Beauguel (74. Ondrášek), Falta

FK Jablonec

Hanuš – Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob – Pilař (77. Pleštil), Považanec, Hübschman (81. Hrubý), Jovovič – Doležal, Schranz (90+1. Podaný)

statistiky

Branky: 41. Ba Loua – 70. Schranz, ŽK: Limberský, Káčer – Krob, Zelený, Rozhodčí: Franěk – Dobrovolný, Kříž

Diváci: uzavřeno

Velmi důležitý zápas čekal na Západočechy v sobotu večer, kdy na domácí půdě přivítali druhý Jablonec. V zápase 27. kola FORTUNA:LIGY se chtěli blíže dotáhnout pohárovým příčkám v tabulce, ale to se jim povedlo jen z části. Viktoriáni totiž v Doosan Areně pouze remizovali 1:1. Gól domácích vstřelil Adriel Ba Loua.

První velkou možnost měl na svědomí Jablonec, kdy po centru Jana Kroba od rohového praporku hlavičkoval Martin Doležal, ale Jindřich Staněk předvedl famózní zákrok. Krob byl i u další akce hostů, tentokráte nahrával nejlepšímu střelci Severočechů Ivanu Schranzovi, ten však z dobré pozice pálil jen těsně vedle levé tyče.

V naprosté tutovce se ve 23. minutě objevil i nejaktivnější kanonýr Plzně Jean-David Beauguel, když k němu propadl balon, jenže francouzský snajpr sám před gólmanem selhal a míč napálil mimo tři tyče. Do šance se po trase Káčer – Šulc dostal i Šimon Falta, jenž si dobře přebral balon, ale nakonec vypálil jen do míst, kde číhal Hanuš.

Krátce před odchodem do kabin Západočeši otevřeli skóre! Filip Kaša skvěle vypíchl míč na vlastní polovině, přihrál Pavlu Šulcovi, ten ještě vysunul Adriela Ba Louu a jeho přesné zakončení na zadní tyč skončilo v bráně. Atraktivní první poločas plný šancí tak skončil těsným vedením Viktorie.

Zelenobílí mohli po hodině hry srovnat stav zápasu. Jakub Považanec střílenou přihrávkou vybídl Martina Doležala a útočník hostí efektní patičku nasměroval kousek mimo. Chvíli nato se musel blýsknout Jindřich Staněk, kdy v dobrých příležitostech vypíchl balon jak Doležalovi, tak Schranzovi. Domácí brankář pak vyrazil na roh také pokus Vladimira Jovoviče.

V 70. minutě Jablonec vyrovnal, Ivan Schranz si ve vápně poradil jak s Jakubem Brabcem, tak s Davidem Limberským, s ničím se nepáral, míč napálil do šibenice a bylo to 1:1. A málem bylo s Viktorií ještě hůř, po sklepnutí Doležala napálil Považanec míc do břevna.

Horní konstrukce brány se těsně před koncem utkání třásla i na druhé straně, kdy do ní Hanuš fantasticky vyrazil projektil Lukáše Kalvacha. Oba týmy si nakonec v Doosan Areně body dělily.

Záznam