29. 5. 2021    Zápas

Díky vítězství v Opavě si Viktorka v příští sezoně znovu zahraje evropské poháry

FC Viktoria Plzeň
39. Nešický

34. kolo / Sobota 29. 5. 2021, 17:00 / Městský stadion Opava

34. kolo / Sobota 29. 5. 2021, 17:00
Městský stadion Opava

Slezský FC Opava

1:3

(1:3)

FC Viktoria Plzeň

13. Čermák
34. Bucha
43. Havel

sestavy

Slezský FC Opava

Digaňa – Hrabina (45+2. Mondek, 72. Kramář), Kulhánek, Didiba, Hnaníček, Helešic – Nešický, Večerka (62. Juřena), Darmovzal – Holík (62. Hellebrand), Tiéhi

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Hejda, Brabec, Hybš – Bucha, Kalvach, Čermák (77. Mihálik) – Kayamba (63. Ba Loua), Beauguel (84. Ondrášek), Šulc (63. Falta)

statistiky

Branky: 39. Nešický – 13. Čermák, 34. Bucha, 43. Havel, ŽK: Hnaníček, Hellebrand – Hybš, Ba Loua, Rozhodčí: Lerch – Dobrovolný, Flimmel

Diváci: 622

K jistotě 12. postupu do evropských pohárů v řadě Viktorka potřebovala získat v Opavě alespoň bod. Svěřenci trenéra Michala Bílka ale nenechali nic náhodě a už v prvním poločase rozhodli o vítězství. S ročníkem 2020/21 se FCVP rozloučila výhrou 3:1.

První nebezpečnou střelu Aleše Čermáka z hranice vápna ještě TomᚠDigaňa chytil, ale o minutu později už lovil míč ze své sítě. Joel Kayamba předvedl pohlednou práci nohama, po kličce odcentroval právě na Čermáka a ten už se na druhý pokus mohl radovat.

Západočeši si v úvodní dvacetiminutovce vypracovali ještě jeden velký závar před opavskou bránou, řada střel ale skončila buď u brankáře, nebo na nohách bránících hráčů. Dostali se k nim Šulc, Beauguel i Čermák, bohužel ani z jednoho pokusu gól nebyl.

Do dvoubrankového vedení se červenomodří dostali ve 34. minutě, Jean-David Beauguel sklepl míč pro Pavla Buchu a ten zakončil přesně na zadní tyč. Slezanům se podařilo snížit gólem Aleše Nešického, ale viktoriáni si před odchodem do kabin vzali náskok dvou tref zpět. Beauguel se podruhé ocitl v roli asistenta, tentokráte přesně nacentroval na Milana Havla, jenž hlavou zakončil až za záda Digani.

Francouzský snajpr se sám mohl více přiblížit čelu tabulky střelců, jenže po přesném centru Matěje Hybše pálil těsně vedle. Viktoriáni jinak ve druhém poločase spíše kontrolovali hru, což se jim podařilo až do konečného hvizdu. Plzeňští fotbalisté tak zakončili sezonu 2020/21 výhrou 3:1 v Opavě, celkově skončili na 5. místě tabulky a v příštím ročníku naskočí do předkola Evropské konferenční ligy.

Záznam