18. 9. 2021    Zápas

V Plzni se slavilo 110 let i tři body, Viktorka porazilo Dynamo ČB

FC Viktoria Plzeň
68. Řezník
79. Hejda

8. kolo / Sobota 18. 9. 2021, 19:00 / Doosan Arena

8. kolo / Sobota 18. 9. 2021, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(0:0)

SK Dynamo Č. Budějovice

53. Bassey

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Pernica, Hejda, M. Havel – Bucha, Kalvach (56. Chorý) – Kopic (56. Janošek), Sýkora (90+2. Čermák), Mosquera (79. Šulc) – Beauguel

SK Dynamo Č. Budějovice

Vorel – Sladký, Králik, Talovierov, Ćolić – Čavoš, Hellebrand (83. Škoda) – van Buren, Hora (69. Javorek), Mršić (74. L. Havel) – Bassey

statistiky

Branky: 68. Řezník, 79. Hejda – 53. Bassey, ŽK: Havel, Beauguel, Pernica, Staněk – Čavoš, Rozhodčí: Petřík – Kotík, Pochylý

Diváci: 9312

Oslavy ve znamení 110 let od založení klubu se povedly i na hřišti. Viktoria v 8. kole FORTUNA:LIGY přivítala na domácím hřišti České Budějovice, se kterými sice nejprve prohrávala, ale po trefách Radima Řezníka a Lukáše Hejdy otočila stav utkání. Dva nejdéle sloužící hráči v A týmu FCVP tak pojistili týmu 1. místo v tabulce.

Po deseti minutách měl na gól na hlavě Luděk Pernica, jenž odehrál svůj 250. zápas v nejvyšší české soutěži, jenže po rohu Jana Sýkory trefil pouze tyč. Na druhé straně se do úniku dva na jednoho dostali Bassey – Hora, naštěstí Pernica skvěle přečetl záměr obou hráčů a míč zablokoval do zámezí.

Branková konstrukce poté zvonila i za Jindřichem Staňkem, když tyč napálil po skvělé přihrávce van Burena Patrik Čavoš. Z hostujících hráčů v aktivitě pokračovali zejména Bassey a Hora, v následné akci si totiž znovu tito dva ukli balon a bývalý hráč Viktorky v zakončení jen těsně minul. První poločas tak skončil bez branek.

Budějovice vstoupily také do druhé půle tou správnou nohou, a dokonce se dostaly do vedení. Do přesného centru van Burena se opřel Bassey a parádními nůžkami otevřel skóre. Viktoriáni se následně pokusili o rychlé vyrovnání, ale hlavičkující Mosquera sám před brankářem pouze prověřil kvality Vojtěcha Vorela. V další příležitosti Milan Havel pálil zpoza vápna nad břevno.

V 68. minutě už se Západočeši dočkali, Radim Řezník zasekl ve vápně a levačkou na zadní tyč rozradostnil Doosan Arenu. A o deset minut později byla na stadionu ještě větší exploze štěstí, centr Sýkory trefil přesně hlavou LukᚠHejda a otočil stav zápasu! Ten už vydržel až do závěrečného hvizdu i díky dvěma perfektním zákrokům Staňka v závěru. Viktoria tak výroční utkání ve znamení 110 let od založení klubu oslavila výhrou 2:1.

Záznam