31. 7. 2021    B tým – reportáž

Béčko na úvod sezony remizovalo v Rakovníku

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Sobota 31. 7. 2021, 10:15 / Městský stadion

1. kolo / Sobota 31. 7. 2021, 10:15
Městský stadion

SK Rakovník

0:0

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Rakovník

Janda – Rendla, Hradecký, Novotný, Hejda, Šindler, Červený (65. Tvrz), Kalaš (31. Mašek), Severin, Duchoň, Hamouz

FC Viktoria Plzeň

Mrózek – Šimek (70. Šoul), Vach, Fišer, Žilák – Gaszczyk (56. Kodýdek), Pešek, Sojka – Vrba (88. Kolerus), Jedlička (70. Krátký), Kronus (56. Aubrecht)

statistiky

ŽK: Hamouz, Hradecký, Hejda – Šoul, Žilák Rozhodčí: Nehasil – Šmat, Talpáš

Diváci: 280

Výrazně omlazený B tým vstoupil do soutěžní části sezony 2021/2022 bezgólovou remízou na hřišti Rakovníka. Trenér Josef Parlásek byl i přes bod získaný na venkovní půdě poměrně zklamaný, tým totiž měl na vítězství.

Řada hráčů zažila v dospělé soutěži debut, jako kapitán vedl tým navrátilec z hostování v Domažlicích Dominik Fišer. Plzeňští proti oslabenému Rakovníku byli lepší, ale ani jednu z šancí nedokázali proměnit. Nejblíže brance byl MatyᚠKodýdek, který v obrovské příležitosti z malého vápna trefil jen brankáře Jandu.

Ze slov trenéra Parláska tak bylo znát zklamání, že jeho tým nezískal tři body.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Vezeme bod z venku, ale přesto panuje zklamání, protože soupeř měl oslabenou sestavu. Celých 90 minut jsme soupeře tlačili na jeho půlce, hráli jsme v podstatě na jednu bránu, ale nebyli jsme schopní dát gól. Chyběla větší kvalita ve finální a předfinální fázi, někdy lepší náběh, někdy důraz... Z mého pohledu zklamání, tenhle zápas jsme měli vyhrát.“