24. 4. 2022    Zápas

Béčko po dobrém začátku podlehlo Domažlicím 1:3

FC Viktoria Plzeň

22. kolo / Neděle 24. 4. 2022, 10:30 / Luční

22. kolo / Neděle 24. 4. 2022, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:3

(0:1)

TJ Jiskra Domažlice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška - Žilák, Fišer (K), Alexandr, Vach - Sojka, Pešek (68. Aubrecht), Gaszczyk (75. Šimek) - Pospíšil (56. Kronus), Kříž, Krůta (56. Kodýdek)

TJ Jiskra Domažlice

Brych - Teršl, Limberský, Uzlík, Rychnovský, Mužík (K), Brabec (71. Mlynařík), Hrubý, Došlý (85. Vůch), Pavlík (71. Černý), Vrba (78. Kuhajda)

statistiky

Branky: 74. Aubrecht (pen.) - 37. Mužík, 47. Vrba, 80. Mužík ŽK: 70. Kříž - 14. Teršl, 70. Uzlík, 75. Mužík, 82. Hrubý Rozhodčí: Vrchota - Tupý, Havlík

Diváci: 120

Plzeňská rezerva v dnešním deštivém počasí přivítala Domažlice, na něž v tabulce ztrácela 6 bodů. Do utkání vstoupila velmi dobře a v prvním dějství dominovala, přesto ale 3 body brali Limberský a spol. Viktoriánům se vymstilo neproměňování šancí.

Vstup mělo béčko ideální a již ve druhé minutě mohlo skórovat, zakončení po závaru ve vápně ale skončilo těsně vedle tyče domažlického brankáře.

Celkově měli svěřenci Josefa Parláska převahu, drželi míč a vytvářeli si gólové příležitosti. Ty však pokaždé ztroskotaly na zakončení. Za zmínku stojí třeba tutovka, kterou měl levý bek Karel Žilák, jenž se po průnikovce ocitl sám tváří v tvář Brychovi, gólman hostů ale včas vyběhl a šanci 21letého hráče zlikvidoval.

A podobných situací bylo hned několik, všechny ale skončily stejně: branka po nich nepadla. A Domažlice trestaly. Konkrétně kapitán Petr Mužík, jenž ve 37. minutě napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a parádně o tyč překonal Aleše Hrušku. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Ze druhé půle neuběhly ani dvě minuty a domažličtí se radovali znovu, tentokrát se mezi střelce zapsal kmenový hráč Viktorie Adam Vrba. Vstřelené branky hosty nakoply a hra se vyrovnala. Viktoriáni pak dlouhou dobu nedokázali překonat obrannou vazbu. V 74. minutě ale rozjely nadějný brejk, který skončil faulem Davida Limberského a úspěšně zahraným pokutovým kopem z kopačky Róberta Aubrechta.

Jen o 6 minut později ale svou druhou branku v utkání přidal Mužík a upravil tak na konečných 1:3 pro Domažlice.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: Při vším respektu k soupeři, který má výborný tým a hlavně rozdílové hráče, jsme si to dnes prohráli sami. V prvním poločase se dostaneme do tří 100% šancí, plus máme několik slibně rozehraných akcí do útoku, nicméně naše produktivita je katastrofální. Navíc si necháme dát gól po rozehraném rohu, kdy jsme naše hráče na tuto situaci několikrát před utkáním upozorňovali, bohužel došlo k nedodržení daných úkolů u našich hráčů při bránění standardní situace a zkušený soupeř nás trestal. Do druhé poločasu jsme šli s cílem otočit skóre na naši stranu, bohužel chvíli po pauze jsme se dopustili velké chyby, kdy netrefíme jasný míč a Domažlice nás opět potrestaly, tentokrát z brejku. Po inkasované druhé brance jsme úplně vypadli ze hry. Naději na lepší výsledek nám dala využitá penalta, nicméně vyrovnat se nám nepodařilo, a naopak soupeř rozhodl utkání třetím. Závěrem gratuluji Domažlicím k vítězství a my jsme si opět kousli do kyselého jablka... Každopádně budeme i nadále poctivě pracovat a věřím, že výsledky se dostaví. Klíčové bude, abychom se zlepšili ve finální fázi a byli jsme už konečně produktivní!