8. 5. 2022    B tým – reportáž

Béčko zdemolovalo příbramskou rezervu šesti góly!

FC Viktoria Plzeň

24. kolo / Neděle 8. 5. 2022, 10:30 / Luční

24. kolo / Neděle 8. 5. 2022, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

6:0

(3:0)

1.FK Příbram B

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Žilák, Fišer (C) (79. Oravec), Alexandr, Vach (46. Čihák) - Sojka, Kodýdek, Gaszczyk - Kronus (62. Pospíšil), Kříž (70. Jedlička), Krůta (70. Kolerus)

1.FK Příbram B

Bleha (46. Orijah) - Schindler, Dvořák (C), Hošek (57. Cmiljanovič), Vostárek, Kolář, Budinský (71. Vott), Hájek (46. Al-Ghamdi), Lukavský, Švestka, Švestka, Majid

statistiky

Branky: 5. Krůta, 10. Kříž, 34. Gaszczyk, 70. Jedlička, 83. Alexandr (pen.), 85. Jedlička, ŽK: 65. Lukavský, Rozhodčí: Lerch - Vokoun, Doubrava

Diváci: 152

Béčko se dlouhodobě potýká se špatnou efektivitou, která je stojí důležité body. Kdo by ovšem čekal, že se něco podobného ukáže i dnes, mýlil by se. Příbramská rezerva si totiž z Luční odvezla výprask 6:0!

Už začátek utkání patřil Viktorce. Po centru z levé strany se v 5. minutě do vzduchu pověsil Milan Krůta a otevřel skóre. Uběhlo dalších pět minut a už to bylo 2:0, chybu v obraně využil Dominik Kříž a poslal míč o tyč do sítě.

Jinak se ale nedá říct, že by domácí mužstvo nějak dominovalo, Příbram hodně držela balón a úspěšně kombinovala. Ale díky výbornému presinku Plzně se často nedokázala dostat ani ze svého vápna a když ano, často to končilo ziskem míče pro domácí.

Ve 34. minutě byli diváci v Luční svědky třetí branky v příbramské síti. Tentokrát se mezi střelce dorážkou zapsal Pavel Gaszczyk. Po odchodu do kabin tedy viktoriáni vedli pohodlně 3:0.

Zkraje druhého dějství moc šancí k vidění nebylo, výjimkou bylo nastřelené břevno po hrubce střídajícího brankáře hostů.

V 70. minutě střelce druhé branky Kříže vystřídal TomᚠJedlička, jenž se ukázal jako dokonalý žolík. Prakticky okamžitě se totiž prosadil po rohovém kopu. Svou prudkou hlavičkou pod břevno nedal Orijahovi nejmenší šanci.

V 83. minutě z pokutového kopu na pověstného „bůra“ navýšil Adam Alexandr. Dvě minuty nato byl z „bůra“ „kanár“, když obráncům soupeře utekl Jedlička a v zakončení se nemýlil. Béčko si tedy prosluněné nedělní dopoledne zpříjemnilo jednoznačnou demolicí Přibrami poměrem 6:0!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: Doposud jsme v zápasech vynakládali spoustu úsilí, abychom se střelecky prosadili, ale dnes nám to tam konečně padalo. Příbram hrála úplně jiný fotbal, než jaký hrají jiné třetiligové týmy, hodně kombinovala a držela míč. Pro nás tím pádem vznikalo spoustu situací do presinku, což jsem rád, že si kluci mohli vyzkoušet. Bylo to hodně náročné organizačně i fyzicky, ale výsledek je krásný a jsem za to moc rád. Musím pochválit kluky za to, jak to odmakali a šli až na krev.