6. 6. 2022    B tým – reportáž

Vítězná jízda béčka neskončila ani po utkání se Sokolovem

FC Viktoria Plzeň

28. kolo / Neděle 5. 6. 2022, 10:30 / TJ Slavoj Stod

28. kolo / Neděle 5. 6. 2022, 10:30
TJ Slavoj Stod

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

FK Baník Sokolov

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Daněk - Paluska, Fišer (C), Keltyčka (76. Janča), Pešek, Falout, Gaszczyk, Kronus (45. Kolerus), Pospíšil, Vacek (70. Čihák), Aubrecht

FK Baník Sokolov

Štrunc - Blažek (C), Strmiska, Kolář, Šulc, Řezáč (86. Kýček), Krlička (65. Václavík), Vokáč, Popovič (65. Majka), Martinec, Čermuš (77. Hajdo)

statistiky

Branky: 37. Falout, 72. Pešek - 3. Krlička, ŽK: 83. Pešek, 90. Čihák - 90. Šulc, Rozhodčí: Cichra - Zoufalý, Nejedlo

Diváci: 400

V areálu Sokolu Stod v neděli viktoriánské béčko přivítalo Baník Sokolov. Ten se dlouhodobě potácí ve spodní části tabulky ČFL A a tudíž byl favorit utkání jasný. Vždy viktoriáni zvítězili již pětkrát za sebou a navíc pokaždé udrželi čisté konto. Tentokrát se sice rozvlnila i sí jejich branky, ale to jim nezabránilo v cestě za dalším vítězstvím. Již šestým v řadě!

Vstup do zápasu ale neměli svěřenci Josefa Parláska vůbec dobrý, již ve 3. minutě hry se totiž na střeleckou listinu zapsal sokolovský Daniel Krlička a hosté vedli.

Výrazně omlazená a obměněná sestava Viktorie ale i přes nepříjemný start nesložila zbraně a vyplatilo se to. Ve 37. minutě totiž na 1:1 srovnal teprve sedmnáctiletý talent Petr Falout.

Ve druhém dějství na něho navázal o dva roky starší Adam Pešek, jenž svou přesnou střelou vstřelil druhý gól svého týmu. A protože se modro-červeným podařilo těsné vedení ubránit, byl to i gól vítězný.

Plzeňská rezerva tedy dokázala po smolné sérii z kraje jara najet na těžko uvěřitelnou vítěznou šňůru, za což byla po zásluze odměněna čtvrtým místem, které se ale prakticky rovná místu druhému, jelikož první tři celky mají shodně 48 bodů, zatímco Viktorka má na svém kontě bodů 46.

Příští neděli tak v Horních Počernicích proti B týmu pražské Slavie zabojuje o postup do druhé ligy! Úvodní hvizd zazní v 10:15.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: Do utkání se Sokolovem jsme šli oproti předchozím zápasům v pozměněné sestavě, jelikož několik hráčů již dostalo volno, aby se mohli připravit na další sezónu a zabojovat o nové angažmá. Příležitost poprvé nastoupit od začátku utkání ve 3. lize dospělých dostala čtveřice dalších našich dorostenců. Po obdržené brance v úvodu utkání a neproměněné obrovské šanci hostů jsme se začali dostávat do zajímavých situací před soupeřovou brankou, a do poločasu jsme dokázali vyrovnat, kdy se umístěnou střelou prosadil nováček v sestavě Petr Falout. Ve druhém poločase o našem vítězství rozhodla perfektní střela Adama Peška. V závěru utkání zvládli naši mladíci ubránit několik standardních situací a odskákat několik dlouhých autů soupeře a po konci utkání jsme se mohli radovat z dalšího vítězství.