28. 6. 2023    Zápas

Viktoriáni si s chutí zastříleli, Táborsko porazili 8:2

FC Viktoria Plzeň
3. Kopic
21. Sýkora
24. Kopic
26. Durosinmi
35. Havel
39. Havel
49. Chorý
70. Jirka

Přátelák / Středa 28. 6. 2023, 17:00 / hřiště Senco Doubravka

Přátelák / Středa 28. 6. 2023, 17:00
hřiště Senco Doubravka

FC Viktoria Plzeň

8:2

(6:0)

FC MAS Táborsko

73. Šašinka
75. Zeman

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Tvrdoň – Řezník, Paluska, Hejda, Havel – Kalvach, Květ – Sýkora, Vlkanova, Kopic – Durosinmi. 2. poločas: Tvrdoň – Holík, Čihák (85. Paluska), Jemelka, Jirka, Bucha, Traoré, Mosquera, Kliment, Vydra, Chorý. Trenér: Miroslav Koubek.

FC MAS Táborsko

Pastornický – Svatek, Mach, Plachý, Javorek, Šplíchal, Skopec, Kopřiva, Šindler, Ede Oloko, Sylla.

statistiky

Branky: 3. Kopic, 21. Sýkora, 24. Kopic, 26. Durosinmi, 35. Havel, 39. Havel, 49. Chorý, 70. Jirka – 73. Šašinka, 74. Zeman

Diváci: 700

Středeční podvečer přinesl třetí přípravný zápas Viktorie. Soupeřem bylo druholigové Táborské, které viktoriáni porazili vysoko 8:2.

Hned ve třetí minutě vystihl malou domu od obránce hostí Jan Kopic, který balon ukradl, oběhl brankáře a poslal balón do sítě. Viktoriáni tak po necelých třech minutách vedli 1:0. Ve dvacáté první minutě rozvlnil hostující sí Honza Sýkora, který dostal balon na pravou stranu. Potáhl si míč na střed a levou nohou poslal balon přesně ke vzdálenější tyčce. 2:0. Svou druhou branku v zápase si připsal ve čtyřiadvacáté minutě Honza Kopic, který se nejlépe zorientoval po skrumáži před brankou Táborska.

Do konce prvního poločasu se trefili viktoriáni ještě třikrát. Hlavou se trefil Durosinmi a dvakrát Milan Havel. Viktorka tak po prvním poločase vedla pohodlně 6:0.

Do druhého poločasu přišla nová vlna hráčů. Hned po čtyřech minutách druhé části přidal sedmou branku TomᚠChorý. V sedmdesáté minutě nevypustil zdánlivě ztracený míč Erik Jirka a byl za to odměněn. Z ostrého úhlu propálil brankáře hostí a přidal osmou branku Viktorky. Poté už ale dávali branky jen hosté, kteří se prosadili dvakrát během dvou minut.

Viktoria tak porazila Táborsko 8:2

„Příprava je náročná, ale je stejná jako každá jiná. Pro nohy je to náročné. Začal jsi se věnovat i taktickým věcem, což bylo dneska vidět. Jsem rád, že mi zápas dneska sednul. Stejně tak sednul celému týmu,“ mínil po zápase dvougólový Milan Havel.

hodnocení trenéra

„Jsme spokojení, odehráli jsme dobrý zápas. Zastříleli jsme si, dali jsme nějaké góly a vytvořili jsme situace, které jsme trénovali. Zápas splnil očekávání, které jsme měli. Na taktických věcech pracujeme. Vidět byly i v zápasech. Kluci to do sebe pomalu dostávají. Jedinou kaňkou na dnešním zápase je zranění Filipa Čiháka,“ dodal asistent trenéra Marek Bakoš.