Plzeňská Doosan Arena zažila v tomto týdnu velmi netradiční dopoledne. V rámci projektu ´Viktorka do škol´ totiž na severní tribuně proběhla v České republice zcela ojedinělá akce ´Škola fandění´. Pod taktovkou plzeňských kotelníků se viktoriánské pokřiky učilo více než tisíc dětí od šesti do patnácti let.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo ´Školu fandění´ zorganizovat. Velký dík patří kotelníkům, kteří se nebáli dětského publika a role učitelů se zhostili na jedničku. Pochvala jde samozřejmě také školám, učitelům a hlavně dětem. Viktoriánské dopoledne zvládli všichni s maximálním nasazením a dle všech dosavadních reakcí si celý program parádně užili,“ říká tiskový mluvčí Pavel Pillár.

Kompletní program trval hodinu a půl a dětští fanoušci se naučili kompletní základ pro podporu při samotných zápasech. Nechyběli oficiální hlasatelé klubu, se kterými celý kotel křičel základní sestavu a také gólové oslavy za doprovodu grafik a videí na velkoplošných obrazovkách. Hlavní slovo ale patřilo kotelníkům, jejich pokřikům, chorálům a písním. „Samozřejmě se fandilo pouze slušně," usmíval se po akci Pillár, který s vážnější tváří doplnil: "Pevný scénář s kotelníky stanoven nebyl, spolehli jsme se na jejich intuici a odhad situace. Nicméně před jejich výkonem musíme smeknout. Všechny děti se nechaly absolutně strhnout, křičely z plných plic a skandování bylo slyšet poměrně dost daleko od stadionu.“


Jako překvapení pro děti posloužili hráči „A“ týmu Viktorie. Nejdřív se na hřišti objevil Daniel Kolář, který symbolicky vstřelil gól a mohl se jít radovat společně s kotlem. Na závěr pak mezi děti dorazili i ostatní viktoriáni, kteří si vychutnali netradiční děkovačku a poté na chvíli zamířili přímo mezi dětské fanoušky. 


Projekt Viktorka do škol Západočeský klub spustil v roce 2015. Za hlavní cíle si dává rozšířit povědomí mezi dětmi na základních školách o plzeňském klubu, vytvořit vazbu a sounáležitost dětí s klubem, nabídnout zážitky spojené s fotbalem, přes populární osobnosti FC Viktorie Plzeň zdůrazňovat důležitost sportování a vzdělání a také budovat vztah dětí ke sportu, především k fotbalu. Aktuálně je do projektu zapojeno 16 základních škol. 

Fotogalerie