18. 9. 2022    Zápas

Viktoriáni zvládli šlágr kola se Slavií a posouvají se do čela ligy

FC Viktoria Plzeň
3. Chorý (pen.)
21. Mosquera
73. Kalvach

9. kolo / Neděle 18. 9. 2022, 19:00 / Doosan Arena

9. kolo / Neděle 18. 9. 2022, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:0

(2:0)

SK Slavia Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach – Sýkora (10. Pilař, 81. Holík), Vlkanova, Mosquera (88. Jirka) – Chorý (88. Bassey)

SK Slavia Praha

Mandous – Masopust, Santos, Kačaraba, D. Jurásek – Tiéhi, Ševčík – Douděra (79. Ewerton), Lingr (79. Jurečka), Olayinka (46. Dorley) – Tecl (66. Usor)

statistiky

Branky: 3. Chorý (pen.), 21. Mosquera, 73. Kalvach, ŽK: Jemelka, Pilař, Mosquera – Dorley, ČK: 2. Santos, Rozhodčí: Hocek – Nádvorník, Hájek

Diváci: 11 103

Šlágr 9. kola FORTUNA:LIGY byl naprosto jasný – vedoucí Slavia proti druhé Viktorce. Po vzájemném zápase se ale pozice mění! Západočeši totiž porazili svého soupeře jasně 3:0 a střídají ho v čele tabulky.

Viktoriáni vlétli do utkání jako uragán a už ve 2. minutě se po výkopu Jindřicha Staňka hnal sám na bránu Jhon Mosquera. Toho však stáhl Eduardo Santos, dostal tak červenou kartu a kopala se penalta. Pokutový kop bez problémů proměnil TomᚠChorý a FCVP šla brzy do vedení. Navíc do konce duelu hrála ve výhodě jednoho hráče v poli.

Z další šance padl hned další gól, po rohovém kopu a několika odrazech se míč dostal až k Mosquerovi a ten zvýšil plzeňské vedení. Kolumbijec byl i nadále velice aktivní, po jeho přesném přízemním centru střílel střídající Václav Pilař, na jeho pokus k tyči ale na poslední chvíli dosáhl Aleš Mandous a míč vyrazil. A když LukᚠHejda po standardní situaci hlavičkou minul, do kabin se šlo za stavu 2:0.

Čtvrt hodiny před koncem Viktorka stvrdila to, pro co si šla od první minuty, a tedy pro tři body – LukᚠKalvach napřáhl zpoza vápna a Plzeň vedla už o tři branky. Výsledkem 3:0 také šlágr F:L skončil, a tak FCVP zabírá první místo v tabulce a na svého soupeře má nyní tři body a jeden zápas k dobru.

Záznam