12. 2. 2023    Zápas

Viktoriáni podruhé doma nezaváhali, dvakrát se prosadil Květ

FC Viktoria Plzeň
12. Květ
57. Květ

19. kolo / Neděle 12. 2. 2023, 15:00 / Doosan Arena

19. kolo / Neděle 12. 2. 2023, 15:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

SK Dynamo Č. Budějovice

61. Jemelka (vlastní)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Jemelka, Hejda, Pernica, Havel – Ndiaye (90. Kaša), Bucha – Mosquera (69. Pilař), Květ (69. Vlkanova), Kopic (81. Holík) – Chorý

SK Dynamo Č. Budějovice

Janáček – Skovajsa, Králik, Havel, Čolić (83. Potočný) – Čermák (89. Čavoš), Hora – Mršić (65. Zajíc), Hellebrand (83. Sladký), Matoušek (89. Penner) – Škoda

statistiky

Branky: 12. Květ, 57. Květ - 61. Jemelka (vlastní), ŽK: 28. Chorý, 89. Ndiaye - 76. Zajíc, Rozhodčí: Petřík - Hájek, Slavíček

Diváci: 8432

Na západ Čech zavítalo českobudějovické Dynamo. Plzeňané i po páté v řadě dokázali porazit svého jihočeského soupeře. Dvěma góly rozhodla zimní posila Roman Květ.

Jihočeši vstoupili do utkání aktivně, avšak domácím se podařilo úvodní nápor ubránit. Ve dvanácté minutě nedokázali budějovičtí zachytit odražený míč po rohovém kopu a tuto chybu zvládlo trio Kopic, Bucha a skórující Květ potrestat prvním gólem.

O chvíli později se skvělým zákrokem ukázal brankář Janáček, který vyrazil střelu Jana Kopice. Viktoriáni po úvodním gólu započali velkou aktivitu, další nebezpečnou akci si vypracoval TomᚠChorý, který ovšem hlavou našel pouze brankáře hostů.

Skvělé blokování střel předvedl ve 24. minutě Luděk Pernica, když zastavil dvě tvrdé rány Mršiče. Poté střelou po zemi opět protáhl Jan Kopic brankáře Janáčka, jenž nepustil jeho střelu po zemi.

Těsně před koncem poločasu o sobě Dynamo dalo znovu vědět, když Michal Škoda hlavou zaměstnal Jindřicha Staňka. Skóre se již neměnilo a červenomodří tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

V úvodu druhé půle donutil TomᚠChorý k zákroku budějovického gólmana, který jeho střelu po zemi zachytil. Následovala krásná přihrávka, kterou poslal Modou Ndiaye do běhu Jhona Mosqueru, ten ale svojí pravačkou nezvládl trefit branku.

V 57. minutě hry našel ve vápně Jan Kopic úplně osamoceného Romana Květa, který dnes už podruhé rozvlnil sí. O pár minut později si srazil do vlastní branky centrovaný míč Čoliče Václav Jemelka a Dynamo tak snížilo na rozdíl jediného gólu.

V 84. minutě se pokusil Milan Havel akrobatickým způsobem překonat hostujícího brankáře, svoji střelu ovšem nezvládl poslat mezi tři tyče. Žádné další komplikace už Viktoriáni nedopustili a Dynamo porazili 2:1.

Záznam