24. 6. 2023    Zápas

Viktoriáni porazili Duklu 2:0, trefil se Mosquera a Durosinmi

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Sobota 24. 6. 2023, 11:00 / hřiště Senco Doubravka

Přátelák / Sobota 24. 6. 2023, 11:00
hřiště Senco Doubravka

FC Viktoria Plzeň

2:0

(0:0)

FK Dukla Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas Staněk - Hejda, Sýkora, Čihák, Holík, Kopic, Cadu, Kalvach, Vlkanova, Vydra, Chorý 2. poločas Staněk - Paluska, Řezník, Jemelka, Havel, Traoré, Mosquera, Květ, Bucha, Kliment, Durosinmi

FK Dukla Praha

Rada – Štovíček, Hašek, Peterka, Červenka, Moulis, Hudec, Vondrášek, Špatenka, Barac, Čuta

statistiky

Branky: 81. Mosquera, 90. Durosimni Rozhodčí:

Diváci: 700

Druhé přátelské utkání přípravy odehráli viktoriáni na Senecu proti pražské Dukle. Vítězství Viktorie zařídili Mosquera a Durosinmi.

První obrovská šance Viktorie přišla ve 28. minutě. Čtveřice viktoriánů vyrazila do rychlého protiútoku po rohovém kopu Dukly. Střelu Cadua ale vyrazil brankář Filip Rada. Do další velké šance se o chvíli později dostal TomᚠChorý po centru ze strany, ten ale svou ránu nedokázal poslat mezi tři tyče. První poločas branku nakonec branku nepřinesl.

Druhý poločas přinesl první šanci v 58. minutě. Hosté se sice dostali ke střele, ale brankář Staněk míč vyrazil. V 73. minutě po centru Jhona Mosquery poslal hlavičkou míč Rafiu Durosinmi na Jana Klimenta, který volejem vystřelil nad branku.

Deset minut před koncem červenomodří prolomili střeleckou smůlu. Svou hlavičkou zařídil vedení Viktorie Jhon Mosquera. V samém závěru navýšil hlavou vedení Rafiu Durosinmi. Viktoriáni tedy zvítězili v utkání s Duklou 2:0.

„Dneska spokojenost, vyhráli jsme, takže z toho máme celkově dobrý pocit a pomůže nám to dál v přípravě. Doufám, že výhry budou jen přibývat, říká po vítězném utkání Pavel Bucha.

„Utkání splnilo, co jsme od něj očekávali. Bylo to dojetí týdne, který byl hodně náročný. Dnes jsme po hráčích chtěli, aby se fyzicky vydali a samozřejmě to vítězství je odměna. Každý zápas, do kterého jdeme chceme vyhrát, takže pro naše hlavy je to skvělý. Dnes šlo o to, aby kluci co nejvíc naběhli a bylo to formou kondičního tréninku,” dodává k dnešnímu zápasu asistent trenéra Jan Trousil.