7. 7. 2023    Zápas

Divoká přestřelka skočila remízou, tu trefil sedm minut před koncem Vydra

FC Viktoria Plzeň
44. Durosinmi
53. Řezník
83. Vydra

Přátelák / Pátek 7. 7. 2023, 18:00 / Waldstadion Westendorf

Přátelák / Pátek 7. 7. 2023, 18:00
Waldstadion Westendorf

FC Viktoria Plzeň

3:3

(1:2)

Hamburk SV

31. Glatzel
34. Oztunali,
57. Konigsdorffer

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Staněk – Hejda (C), Sýkora, Jemelka, Hranáč, Kopic, Květ, Cadu, Kalvach, Vlkanova, Durosinmi. 2. poločas: Tvrdoň – Řezník, Hejda (61. Paluska), Traoré, Hranáč (61. Sampson), Bucha, Šulc, Mosquera, Vydra, Jirka, Chorý.

Hamburk SV

1. poločas: Heuer Fernandes (C) – Mikelbrencis, Glatzel, Pherai, Königsdörffer, Öztunali, Dompe, David, Zumberi, Krahn, Oliveira. 2. poločas: Raab – Mikelbrencis, Glatzel, Königsdörffer, Jatta, Öztunali, David, Suhonen, Krahn, Oliveira, Seifert.

statistiky

Branky: 44. Durosinmi, 53. Řezník, 83. Vydra - 31. Glatzel, 34. Oztunali, 57. Konigsdorffer

Diváci:

Dvě penalty a divoký závěr. Viktoriáni mají za sebou utkání proti HSV, které v loňské sezoně bojovalo o postup zpět mezi německou elitu. Utkání skončilo remízou 3:3

První utkání na soustředění ve Westendorfu přineslo divokou přestřelku. Tu odstartoval gólem z penalty ve třicáté první minutě Robert Glatzel. Tři minuty na to udeřili hosté znovu. Z blízkosti pálil Oztunali. Penalta se v závěru prvního poločasu kopala i na druhé straně. Nedovoleně byl ve vápně zastaven Durosinmi. Sám faulovaný se zhostil exekuce a proměnil. Po prvním poločase byl stav příznivý pro hosty, vedli 1:2.

Na začátku druhého poločasu dorazil Jirkovu ránu do prázdné branky Radim Řezník. Radost z vyrovnání netrvala dlouho. Tři minuty po vyrovnání dokázal dostat balon za záda Mariána Tvrdoně Konigsdorffer. Sedm minut před koncem ale předvedl povedenou akci Matěj Vydra, který přízemní střelou k tyčce vyrovnal. První konfrontace s německým soupeřem na soustředění skončila remízou 3:3.