14. 3. 2024    Zápas

Sen se stal skutečností, Viktoria je ve čtvrtfinále!

FC Viktoria Plzeň

Osmifinále / Čtvrtek 14. 3. 2024, 18:45 / Stadion města Plzně

Osmifinále / Čtvrtek 14. 3. 2024, 18:45
Stadion města Plzně

FC Viktoria Plzeň

1:0pen

(0:0)

Servette FC

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic (83. J. Mosquera), Červ (116. Hejda), Kalvach (C), Cadu – Šulc, I. Traoré (60. Vydra) – Chorý

Servette FC

Frick (C) – Cunemoto, Rouiller, Severin, Mazikou (119. Baron) – Cognat (106. Diba), Ondoua – Mir. Stevanović, Kutesa (106. Magnin), Bolla (80. Antunes) – Crivelli (70. Guillemenot)

statistiky

Branky: ,

ŽK: 35. Kopic, 82. Červ, 105. Jemelka, 108. Dweh – 45. Crivelli, 68. Mazikou, 94. Rouiller, 114. Diba, 120. Baron

Rozhodčí: Collum – Connor, McGeachie (všichni Skotsko)

Střely na bránu: 3 - 7

Střely mimo: 7 - 2

Rohy: 6 - 7

Ofsajdy: 2 - 1

Fauly: 14 - 14

Diváci: 11225

Viktoria Plzeň přivítala na domácí půdě v rámci odvety osmifinále Evropské konferenční ligy švýcarské Servette FC. Po devadesáti minutách však stále nebylo rozhodnuto a zápas se přesunul do prodloužení. V prodloužení rozhodující trefa také nepřišla a utkání se přesunulo až do penalt.

První zajímavá situace v zápase přišla ve třinácté minutě. Robin Hranáč se po standardní situaci opřel do míče hlavou a svou gólovou trefou rozradostnil stadion. Jenže hned poté pomezní rozhodčí zvedl svůj praporek na znamení ofsajdové situace. Skóre zápasu tak zůstalo nezměněno. Pár minut na to ukázal svoje brankářské schopnosti Martin Jedlička. Tečovaná střela Stevanoviće sice skončila lehce nad brankou, plzeňský gólman ji však s přehledem kontroloval.

Ve třicáté čtvrté minutě čaroděj v plzeňské brance vytáhl naprosto fantastický zákrok. Pokus z hranice šestnáctky vytáhl a odklidil míč do bezpečí. Jiné velké ohrožení na žádné straně nepřišlo a první poločas skončil bez gólů.

Druhý poločas začal dalším fantastickým zákrokem Martina Jedličky, který odmítl střelu ze švýcarských kopaček. Padesátá čtvrtá minuta byla ve znamení kombinace Traoré-Chorý. Ibrahim Traoré se sice dostal ke střele, ale ta skončila mimo brankovou konstrukci. O čtyři minuty později se znovu do akce pustila dvojice Traoré-Chorý, z této kombinace těžil Pavel Šulc, jeho pokus zlikvidovala obrana Servette.

V šedesáté deváté minutě získala Viktoria výhodu standardní situace. Tu si vzal na starosti Cadu, jeho nepříjemný projektil však kontroloval brankář Frick. V závěru základní hrací dobu se znovu fenomenálně ukázal Martin Jedlička. Svou pravou rukou na poslední chvíli vytáhl míč a držel svoje mužstvo.

Po devadesáti minutách bylo ve Štruncových Sadech skóre stejné jako před týdnem v Ženevě, to znamenalo, že před oběma týmy bylo prodloužení. Jedinou velkou šanci v prvním prodloužení si připravili viktoriáni v devadesáté sedmé minutě. V obrovské šanci však Matěj Vydra přestřelil. Ve druhém prodloužení žádná šance nepřišla a musely rozhodnout pokutové kopy.

V penaltovém rozstřelu naprosto čaroval Martin Jedlička a díky čtyřem proměněným penaltám ze čtyř Viktoria postoupila do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy!