Po pouhém týdnu od utkání v Mnichově se viktoriáni se slavným Bayernem střetnou znovu, tentokráte na domácí půdě. Před dalším soubojem s evropským gigantem vám přinášíme pět faktů vázající se na tento zápas.

3 – Jde o celkově třetí dvojzápas Viktorie Plzeň s Bayernem Mnichov. Poprvé se oba týmy střetly už v roce 1971. Ve Štruncových sadech při návštěvě 30 000 diváků Škodovka bojovala, útočila, měla vyložené šance a František Plass nastřelil dokonce břevno, ale daleko zkušenější hosté nakonec vyhráli 1:0. V odvetě při prohře 1:6 vstřelili Západočeši zatím jediný gól ve vzájemných duelech, trefil se Ivan Bican. V sezoně 2013/14 na sebe oba kluby narazily ve skupině Ligy mistrů – venkovní utkání FCVP nezvládla výsledkem 0:5, doma pak prohrála opět nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. Poslední souboj minulé úterý skončil znovu porážkou 0:5.

6 – Matúš Kozáčik, Radim Řezník, Pavel Horváth, Daniel Kolář a Marek Bakoš. Všech těchto pět hráčů, kteří u A týmu FCVP působí i dnes, naskočilo alespoň do jednoho ze dvou zápasů proti Bayernu Mnichov v roce 2013. Střetnutí s bavorským velkoklubem si pamatuje také LukᚠHejda, jenž do duelů nezasáhl.

2:2 – Generálka na Ligu mistrů Bayernu nevyšla podle představ. V sobotu večer nastoupili svěřenci Juliana Nagelsmanna na půdě Dortmundu ke slavnému derby Der Klassiker. Hostům z Mnichova nejprve vše vycházelo podle plánu, když Leon Goretzka a Leroy Sané poslali FCB do dvougólového vedení. Jenže čtvrt hodiny před koncem snížil Youssoufa Moukoko a v poslední minutě nastavení vyrovnal Anthony Modeste. Oba týmy se tak nakonec rozešly smírně po remíze 2:2.

Sestava: Neuer – Pavard, Upamecano, de Ligt (62. Mazraoui), Davies (46. Stanišič) – Sabitzer (46. Kimmich), Goretzka – Sané, Musiala, Mané (82. Choupo-Moting) – Gnabry (46. Coman)

10 – Poslední dekáda v německém fotbale byla ze strany mnichovského velkoklubu bezchybná, Bayern totiž od sezony 2012/13 vyhrál deset titulů v řadě a nyní si myslí na jedenáctý úspěch za sebou. K tomu má aktuálně zatím dál než v předešlých ročnících, FCB totiž v prvních devíti kolech ztratil již jedenáct bodů za čtyři remízy a jednu prohru a ze 3. místa má na vedoucí Union Berlín čtyřbodové manko.

31 – Bayern právě díky výhře 5:0 nad Viktorií Plzeň minulý týden stanovil nový rekord UEFA Champions League, když mnichovský gigant již v 31 zápasech skupinové fáze v řadě neprohrál. To se nikdy předtím žádnému týmu nepodařilo.

Zdroj fotek: FCVP a FCB