Premiéra na lavičce Viktorie Plzeň v rámci MOL Cupu trenérovi vyšla! Adrian Guža ve středu odpoledne odkoučoval svůj první zápas v domácím poháru a po výhře 4:2 mohl společně se svými svěřenci oslavit postup do semifinále. Na tiskovou konferenci tak přišel s dobrou náladou.

„Cíl byl jasný – postoupit, což se podařilo. Kluci podali až do nějaké 70. minuty velmi slušný výkon. Hráli jsme trpělivě, dostatečně rychle i produktivně. Závěr jsme samozřejmě měli uhrát lépe, ale musíme uznat, že Boleslav má stále svou sílu,“ zhodnotil Adrian Guža průběh čtvrtfinálového zápasu.

Čtyřiačtyřicetiletý Slovák je rád, kolik branek pod jeho vedením Západočeši zatím střílí. „Produktivita mě těší, ale stejně tak vyváženost, která je podstatná, aby mužstvo bylo dlouhodobě úspěšné. Mám radost, že umíme dávat góly. Kluci to umí vzít individuálně na sebe a prosadit se v koncovce,“ řekl trenér Plzně.

„Není to o jednom hráči, ale máme to rozložené. To je pro nás dobrá zpráva. Věřím, že mužstvo má takovou sílu, aby bylo v určitých detailech ještě efektivnější,“ hledal Adrian Guža prostor k zlepšení. „Také je pro nás podstatné, abychom byli stále pokorní, svědomití a pracovití, protože v lize jsou dobré týmy,“ pokračoval trenér v diskuzi.

Další důležitý krok tak viktoriáni splnili – vybojovali si vstupenku do semifinále domácího poháru! „Celý záměr kluci zvládli na výbornou, postoupilo se, jdeme dále a máme z toho radost. Teď se samozřejmě budeme připravovat na další ligový zápas,“ nadhodil Guža už zápas s Českými Budějovicemi, který je na programu již v sobotu.

Fotogalerie