10. 4. 2022    B tým – reportáž

Béčko skalpovalo lídra soutěže, trefili se Šulc s Pospíšilem

FC Viktoria Plzeň

20. kolo / Neděle 10. 4. 2022, 10:30 / Luční

20. kolo / Neděle 10. 4. 2022, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:0

(0:0)

FK Loko Vltavín

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň - Žilák, Fišer (K), Alexandr, Vach - Sojka (83. Kolerus), Káčer (64. Pešek), Šulc (64. Gaszczyk) - Kodýdek (59. Kříž), Potočný, Trusa (64. Pospíšil)

statistiky

Branky: 49. Šulc, 81. Pospíšil ŽK: 71. Pešek - 36. Trávniček, 54. Podzimek, 70. Mach Rozhodčí: Rouček - Trojan, Baum

Diváci: 105

Těžká šichta čekala dnes naši rezervu. V areálu v Luční totiž vyzvala vedoucí tým ČFL A Loko Vltavín. Svěřenci Josefa Parláska chtěli napravit nepovedené výkony z posledních týdnů a proti silnému soupeři se jim to podařilo.

Už v 8. minutě měli Viktoriáni namále, po střele Vltavína zazvonila tyč za Tvrdoňovými zády.

Ještě větší horko bylo svěřencům Josefa Parláska o necelou čtvrt hodinu později, a to i přestože počasí bylo chladné. Jeden z hráčů Loko po centru ze strany hlavičkoval úplně sám na zadní tyči. Odkrytou branku ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně netrefil.

Žádné další šance první půle nenabídla, a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Druhé dějství už bylo o poznání zajímavější a diváci se dočkali i branek. Jako první se ve 49. minutě po rohu Potočného prosadil Pavel Šulc a poslal béčko do vedení.

Kvalita soupeře byla znát jak v první tak druhé půli, a to především v kombinaci. Ale až na dvě již zmíněné šance Marian Tvrdoň moc neměl. Defenziva Viktorky totiž fungovala na výbornou.

V 79. minutě hry mohl na rozdíl dvou branek navýšit aktivně hrající Roman Potočný, ale centr z levé strany hlavou netrefil ideálně. Mrzet ho to ale mohlo jen necelé dvě minuty, střídající TadeᚠPospíšil totiž zafungoval jako výborný žolík, když povedenou akci zakončil křížnou střelou k zadní tyči a stvrdil tak zisk tří bodů pro Viktorku!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: Strašně cenné vítězství proti vedoucímu týmu tabulky. Vltavín potvrdil v utkání svoji kvalitu. Musím pochválit všechny hráče za příkladný přístup v utkání. Hlavně byla z hráčů cítit touha po vítězství. V prvním poločase jsme měli častěji míč na našich kopačkách nicméně do větší šance jsme se nedostali, naopak soupeř po standardce a brejku měl dvě velké šance a bylo pro vývoj utkání důležité, že jsme neinkasovali. Dalším důležitým okamžikem bylo, že jsme na začátku druhého poločasu vstřelili první gól. Oproti předchozím utkání jsme dokázali po pěkné akci přidat druhý gól a závěr utkání jsme si již dokázali pohlídat.