Závěrečný přípravný duel zvládla Viktoria Plzeň proti ruskému celku Arsenal Tula vítězně. O hodnocení se postarali hlavní trenér Michal Bílek a krajní univerzál Šimon Falta.

„Jsem spokojený s tím, že jsme vyhráli, neinkasovali a že se trefil hrotový útočník. V první půli to byl z naší strany dobrý výkon, ve druhé půli to byl spíš boj, ale jsem spokojen,“ začal hodnocení Michal Bílek. „Sestava, která by eventuálně mohla vyběhnout na hřiště i za týden, odvedla solidní výkon. Bylo tam vše, co jsme chtěli – dobře jsme drželi míč, byli jsme nebezpeční, dobře jsme kombinovali, hráli poctivě dozadu... Uvidíme podle zdravotního stavu, jestli dnešní sestava bude totožná s tou za týden,“ doplnil trenér týmu.

„Oproti jiným zápasům jsem se konečně cítil více nabitý energií,“ řekl po utkání Šimon Falta. „Bylo znát, že už jsme na soustředění i trošku zvolnili a začali to vše ladit směrem k zápasu s Dynamem Brest. Uvidíme, jak na tom budeme zdravotně. Je důležité, abychom měli zdravý kádr a všichni byli připraveni na důležitý zápas,“ dodává.

Viktoria tak na soustředění inkasovala pouze jednou ze tří zápasů. Z hráčské strany panovala po jeho konci spokojenost. „Soustředění byli velmi dobré. Měli jsme k dispozici pěkný areál, výborně připravené hřiště na trénování... Zkrátka za mě určitě spokojenost se všemi podmínkami,“ byl spokojený Falta. Teď už se těší na čtvrteční duel 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Dynamu Brest. „Doufám, že přijde co nejvíce lidí, když už může být polovina stadionu. A nás podpoří a zvládneme to všichni společně,“ zve fanoušky na zápas.

Vstupenky na zápas s Dynamem Brest jsou v prodeji!

„Celé soustředění bylo výborné. Měli jsme skvělé podmínky i štěstí na počasí. Sehráli jsme tři těžká utkání, dvě jsme vyhráli, jednou remizovali, s tím mohu být spokojen,“ míní Michal Bílek. I on už přemýšlí nad blížícím se soubojem s Brestem. „V domácí lize hodně remizuje a málo inkasuje, hraje velmi dobře dozadu. Dnešní soupeř hodně prověřil naši defenzivu, takže věřím, že směrem k tomuto zápasu jsme absolvovali tři výborné zkoušky,“ uzavřel kouč Viktorie Plzeň.

Fotogalerie