Viktoriáni ve středeční dopoledne odletěli do Bruselu, kde je zítra od 19:30 čeká úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy proti belgickým Antverpám. Co před odletem řekli záložníci Jan Kopic a Dominik Janošek?

Plzeňští cestují s jasným cílem – zahájit boj o základní skupinu. „Pro Plzeň jsou evropské poháry hodně důležité, potřebujeme je hrát každý rok. Určitě to však nebude nic lehkého,“ varuje Kopic. „Chceme uhrát dobrý výsledek před domácí odvetou. Ideální by bylo nedostat gól,“ přeje si Janošek.

Sílu soupeře si dobře uvědomují, Antverpy úvodní dvě kola v lize vyhrály 4:1. „Mají silného útočníka Mbokaniho, dal už čtyři góly. Toho si určitě budeme muset pohlídat. Navíc mají rychlé krajní záložníky i obránce, kteří podporují ofenzivu,“ všiml si Jan Kopic při včerejší týmové videoporadě. „Mají hodně afrických hráčů a určitě to bude velmi těžký soupeř. Podobný jak Bohemka, hrají běhavý fotbal a musíme se s tím popasovat lépe než na Bohemce,“ podotýká Dominik Janošek.

Domácí nemohou hrát na svém vlastním stadionu, a tak se čtvrteční duel odehraje v Bruselu na Stadionu krále Baudouina. „Musíme toho využít. Když budeme hrát rychlou kombinační hru, mohlo by to na ně platit,“ myslí si Janošek. „Jiný stadion by mohla být naše výhoda, stejně jako větší zkušenosti v evropských pohárech. Ale uvidíme na hřišti,“ uzavírá Kopic.

Kádr pro zápas s Antverpami

Brankáři: Matúš Kozáčik, Aleš Hruška, Dominik Sváček.
Obránci: Jakub Brabec, Luděk Pernica, David Limberský, Radim Řezník, Adam Hloušek, LukᚠHejda.
Záložníci: Patrik Hrošovský, Joel Kayamba, Roman Procházka, Jan Kovařík, LukᚠKalvach, TomᚠHořava, Dominik Janošek, Jan Kopic, Ondřej Mihálik.
Útočníci: Michael Krmenčík, TomᚠChorý.

Fotogalerie