Nedělní zápas s Baníkem Ostrava byl posledním pro dvě klubové legendy Viktorie Plzeň. Slovenský kanonýr Marek Bakoš ukončil profesionální kariéru, ofenzivní záložník Daniel Kolář pak odehrál poslední utkání v plzeňském dresu. S Kolářem se klub plánuje oficiálně rozloučit v příští sezoně s ohledem na jeho budoucnost. Pojďme se ohlédnout za jeho plzeňskou kariérou...

„Kolda“ přestoupil do Plzně z pražské Sparty na konci září 2008. A okamžitě se vypracoval v jeden ze základní stavebních kamenů týmu, ve své první sezoně odehrál od příchodu všechny zápasy v základní sestavě. První plzeňskou branku zaznamenal v listopadu 2008 proti Mladé Boleslavi.

V evropských pohárech za Plzeň poprvé skóroval 12. července 2011 proti arménskému Pjuniku Jerevan, kterému při následné odvetě vstřelil dokonce dva góly. Ve skupině Ligy mistrů pak skóroval v prosinci 2013 proti CSKA Moskva, patří mezi hráče, kteří toho v evropských pohárech odehráli nejvíce.

V sezoně 2018/2019 ho brzdilo zranění, které ho vyřadilo ze hry od září 2018 až do posledního zápasu s Baníkem Ostrava. Daniel Kolář odehrál v plzeňském dresu 325 soutěžních zápasů a vstřelil 83 branek. Jeho góly rozhodovaly zápasy se Slavií, se Spartou a spoustu dalších důležitých duelů.

„Za dobu, co jsem mohl být v Plzni, jsem zažil tolik nezapomenutelných zážitků,“ vzpomíná s úsměvem Daniel Kolář, který si nyní bude hledat nové angažmá. „Je to etapa mého života, na kterou budu vždy vzpomínat rád. Budu vzpomínat na fanoušky, hráče, trenéry, šéfíky, na krásné zápasy... Opravdu jen v dobrém,“ má jasno hráč, jenž na svém dresu nosil číslo 26.

„Fanouškům Viktorky bych chtěl vzkázat, aby měli s klukama trpělivost. Aby nadále stáli po jejich boku, protože je čím dál tím víc budou potřebovat a věřím tomu, že kluci budou dělat vše pro to, aby byli nadále úspěšní,“ vzkazuje Kolář.

Fotogalerie