Viktoria Plzeň se dozvěděla svého soupeře jako první tým z nenasazené fáze, v osudí tak byly tou dobou ještě všechny nasazené celky. Ricardo Carvalho Plzni vytáhl chorvatské Dinamo Záhřeb.

Tým z hlavního chorvatského města vyhrál skupinu D Evropské ligy v konkurenci tureckého Fenerbahce, slovenského Spartaku Trnava a belgického Anderlechtu. Z šesti zápasů ani jednou neprohrál, vyhrál čtyřikrát a dvakrát remizoval. A to vše se skóre 11:3.

Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb, jak zní celý jeho název, byl založen ve stejném roce jako Viktoria Plzeň – tedy v roce 1911. Na svém kontě má Záhřeb celkem 23 prvoligových titulů. Momentálně je Dinamo jasným chorvatským králem, od roku 2006 vyhrálo ligu pokaždé s výjimkou sezony 2016/2017!

Domácí zápasy hraje Záhřeb na stadionu Maksimir, který byl otevřen 5. května 1912. Své zápasy zde také hraje chorvatský národní tým. Tento stadion má kapacitu přes 35 tisíc diváků.

Zajímavostí je, že Dinamu Záhřeb patří bývalý viktorián Jan Lecjaks. Osmadvacetiletý rodák ze západočeské metropole ale momentálně působí na hostování v týmu NK Lokomotiva Záhřeb.

Dinamo už v minulosti sehrálo osm zápasů proti českým týmům, přičemž zvítězilo jen ve dvou z nich. Jeho hráči dvakrát remizovali se Spartou, po výhře a prohře si připsali v soubojích se Zbrojovkou Brno, stejně jako v dvojutkání s Rudou Hvězdou Brno. Ve dvou duelech s Příbramí pak uhráli vedle porážky jen jednu remízu.

Informace o prodeji a ceně vstupenek zveřejníme na začátku ledna.