V rámci 20. kola FORTUNA:LIGY se Viktoria Plzeň opět představí na domácím hřišti. Soupeřem jí bude pražská Bohemka, kterou na podzim porazila 4:1! Co před zápasem říkají brankář Jindřich Staněk a trenér Adrian Guža?

„Čeká nás těžký soupeř, podle mě půjde o hodně soubojové utkání, tedy nic lehkého. Ale chceme doma vyhrát, cíl je jednoznačný,“ říká jasně plzeňský brankář. „Musíme se držet našeho plánu, koncentrovat se sami na sebe. To znamená vstřelit góly a vyhrát, jiná cesta není, doma prostě nic jiného nebereme,“ dodává.

Jako brankář je rád za to, že už se venku otepluje. „Mrazy a veliká zima nejsou příjemné pro nikoho. Na druhou stranu podmínky byly pro všechny stejné, takže si rozhodně nechci nijak stěžovat, to nemám ve zvyku. Pro fotbal a všechny kolem něj je toto teplejší počasí určitě příznivější,“ míní Jindřich Staněk.

„Cíle pro nedělní zápas jsou jasné – potřebujeme a toužíme po výhře!“ říká Adrian Guža. „Bohemka má kvalitní a pracovitý tým. Nevzdává se za žádného stavu. Bude potřebné, abychom celých 90 minut šli na maximum,“ uvědomuje si trenér.

Dle něj Viktorii nejvíce srážela produktivita na počet vytvořených gólových šancí. „Pracujeme na tom permanentně. Zaměřujeme se na jistotu, klid ve finální fázi, pohodu a kvalitu hráče, výběr možností... Věříme, že to přinese efekt. Chceme být produktivnější nejen díky herním věcem, ale i při standardkách a tak dále. Proto je pro nás podstatné, abychom zažívali progres nejen herní, ale i výsledkový,“ vysvětluje Adrian Guža.

Ten pro zápas již může počítat se stoperem Filipem Kašou, jemuž byl po odvolání zkrácený trest za červenou kartu. Navíc se uzdravili Miroslav Káčer, Matěj Hybš i Aleš Čermák. „Je vždy dobré mít více variant a větší konkurenční prostředí. Kluci jsou s námi v plnohodnotné zátěži a teď je podstatné, aby nabírali herní jistotu a byli připraveni vždy okamžitě pomoci mužstvu,“ komentuje návrat zmíněných viktoriánů trenér týmu.