Již příští úterý čeká Viktorii další zápas UEFA Champions League. Tým trenéra Pavla Vrby se představí na Stadio Olimpico v Římě, kde bude soupeřem pro domácí AS. Zde přinášíme veškeré důležité informace pro fanoušky, kteří se chystají na zápas do věčného města.

Druhé utkání skupiny G má v Římě výkop ve 21.00.

Pro fanoušky, kteří se do Itálie vypraví svůj klub podpořit, bude zřízený speciální meeting point na Piazalle dela Canestre Villa Borghia, což je část centrálního parku v Římě. Tento bod je vzdálený cca 6 kilometrů od stadionu, přibližně 90 minut chůze. Z tohoto meeting pointu bude od 16 hodin organizována doprava fanoušků shuttle busy přímo na Stadio Olimpico. Tyto autobusy vysadí fanoušky přímo před jejich sektorem (č. 50, 51, 52) u vstupu na tribunu „DISTINTI NORD OVEST“, která má v plánku název „DISTINTI OSPITI“ (mapa stadionu AS Řím ZDE).

Zde se fanoušci podrobí standardní bezpečnostní prohlídce a kontrole vstupenek. Pro zápasy AS Řím je platný adresný ticketing. „Na tuto proceduru bychom chtěli fanoušky upozornit. Totožnost majitele vstupenky budou pořadatelé kontrolovat přímo u vstupu a každý fanoušek se musí identifikovat platným dokladem, který se musí shodovat s údaji, které byly nahlášeny při nákupu vstupenky. Tento údaj však není uvedený přímo na vstupence, nicméně je zavedený v systému,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Pokud dojde mezi fanoušky k výměně či záměně vstupenky a údaje se nebudou shodovat, nebudou vpuštěni na stadion,“ varuje mluvčí klubu k opatrnosti.

Při vstupu bude prováděna standardní bezpečnostní prohlídka, dovnitř je povoleno vnést malý batůžek či taštičku. Zakázán je vstup s jakoukoli pyrotechnikou, deštníky s ostrým hrotem (povoleny jsou jen skládací), lahvemi, plechovkami či dalšími nebezpečnými předměty. Vpuštěny rovněž nebudou podnapilé osoby či osoby pod vlivem drog. Zakázáno je stát v únikových vchodech či na schodech.

V sektoru jsou povoleny vlajky z nehořlavých materiálů a na plastových „soft“ tyčích.

Po skončení utkání bude nutné vyčkat cca 30-45 minut. „Byli jsme upozorněni, že jde o klasický postup,“ říká Václav Hanzlík.

Následně budou autobusy odvážet fanoušky opět na meeting point, kam pro ně mohou přijet jejich vlastní dopravci. „Pokud fanoušci nevyužijí shuttle bus po utkání, nebudou jim pořadatelé a policisté bránit k odchodu, nicméně jim nemohou zajistit plnou ochranu,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Pořadatelé zároveň nedoporučují kupovat si vstupenky do jiných sektorů.

V samotný den zápasu již prodej probíhat nebude.