Viktoria zvládla další ligové utkání svým tradičním výsledkem 2:1! O obě branky Plzně se postaral francouzský kanonýr Jean-David Beauguel, který zápas společně s Dominikem Janoškem, který mu na druhý gól přihrál, zhodnotil. Své názory k utkání přidal také trenér Michal Bílek.

„Jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce. V první půli jsme sice měli nějaké šance, které jsme neproměnili, ale jinak bylo v naší hře spoustu nepřesností. Jsem spokojen pouze s vítězstvím, na naší herní stránce musíme zapracovat,“ zhodnotil další vítězství 2:1 trenér Michal Bílek.

Co podle něj postrádá hra Západočechů? „Chceme, abychom měli lepší držení míče, lépe kombinovali, nepředváděli jsme tolik ztrát, abychom dávali více balonů do pokutového území a více stříleli ze střední vzdálenosti. To jsou věci, které se v naší hře nyní tolik neobjevují,“ mrzí kouče.

„Poslední zápasy nehrajeme úplně tak, jak bychom měli. Jsme samozřejmě šastný za výhru, ale nepůjde to takhle celou sezonu,“ varuje Beauguel. „Soupeři nám často z minima šancí dávají gól a my pak přestaneme hrát, jakobychom se báli. O tom si musíme během pauzy promluvit, probrat to a napravit. Musíme hrát lépe, kvalitu na to určitě máme,“ dodává francouzský útočník.

Ten se o vítězný gól postaral v 84. minutě po centru Dominika Janoška. „Viděl jsem, že je Jany ve hře a vím, že má kvalitní centry. Zlín více a více bránil, tak jsme je tlačili a věděli jsme, že budeme mít nějakou šanci. Počkal jsem si na to, cítil jsem, že přijde míč, běžel a vystřelil,“ popsal daný moment Jean-David Beauguel. „Periferně jsem viděl, že tam byl Bogy i Choras, tak jsem doufal, že jeden z nich dá hlavou gól. Povedlo se,“ těšilo nahrávače Dominika Janoška.

Příchod Tomáše Chorého do hry Bogymu dle jeho slov hodně pomohl. „Obránci se pak soustředí na nás oba a tím pádem máme více prostoru. Můžeme být nebezpečnější, nabíhat si více na balony, čekat na odrazy a podobně. Když hraje Choras se mnou, je to lepší,“ pochvaluje si spolupráci.

Pro Dominika Janoška byl zápas speciální, ve Zlíně hostoval v jarní části minulého ročníku. „Se všemi jsem si vytvořil skvělý vztah, takže jsme se pozdravili. Zlín dnes u nás odvedl v obranné fázi skvělý výkon, byl na nás dobře připravený. Ale zaplapánbůh, že jsme to ubojovali, tři body jsou hlavní,“ řekl záložník s číslem 39.

Viktoriáni jsou po první třetině základní části na čele tabulky. Trenér Michal Bílek je rád hlavně za některé aspekty, které jeho mužstvo v průběhu sezony ukázalo. „Zaprvé prokázalo sílu, že dovede otáčet zápasy a zadruhé, když se mu tolik herně nedaří, tak zvládne utkání dovést do vítězného konce. Tohle je pozitivní. Na druhou stranu vím, že hra není ideální. Musíme zapracovat na tom, abychom byli kvalitnější,“ uzavírá.

Fotogalerie