Viktoria pokračuje ve vítězné jízdě, v neděli 22. srpna porazila na domácím hřišti Karvinou 2:0. Zápas zhodnotil trenér Michal Bílek a obránce Filip Kaša, který se hlavičkou pod břevno zapsal jako druhý střelec v utkání.

„Utkání to nebylo vůbec jednoduché a jsme rádi, že jsme ho zvládli. Jsou to opravdu cenné body, i když jsme hráli doma,“ začal s hodnocením trenér Michal Bílek. „Kluci, kteří nenastoupili proti CSKA Sofia, to zvládli dobře a jsem rád, že je z čeho vybírat,“ doplnil svá slova.

Do duelu s Karvinou poslal oproti čtvrtečnímu duelu s Bulhary celkem pět nových jmen. „Nic jiného nám nezbývá, protože nelze hrát dva zápasy v týdnu s totožnými hráči ve stejné sestavě. Jsem rád, že je kádr dostatečně široký na rotaci. Máme ještě hodně zraněných, kteří jsou také velmi důležití,“ řekl šestapadesátiletý kouč.

„Po čtvrtečním zápase s CSKA Sofia, kdy jsme hráli velice slušně a stálo nás to hodně sil, nás čekalo další těžké utkání. Karviná měla kvalitu a určitě nás potrápila, ale do ničeho jsme ji nepustili a zápas jsme si pohlídali,“ byl spokojený Filip Kaša. Pozor si musel v obraně dávat hlavně na brejky ze strany slezského týmu. „Má na to kvalitní hráče, ale jak jsem říkal, do ničeho jsme je nepustili. Žádnou extra šanci neměli a ustáli jsme to dobře,“ doplnil obránce Plzně.

Gól vstřelil hlavičkou po standardce, kterou zahrával Dominik Janošek. „Každý víme, kam si máme nabíhat. Já šel na bližší tyč, kde jsem v tomto případě měl být, Jany mě trefil a padlo to tam,“ popsal daný moment. Vítězství si cení, především před čtvrteční odvetou play-off Evropské konferenční ligy v Sofii. „Určitě to je důležité. Tento zápas nám opět pomůže psychicky. Jsem přesvědčený, že máme kvalitu na to, abychom Sofii porazili,“ říká jasně.

Viktoriáni tak z prvních deseti soutěžních zápasů v sezoně hned devět vyhráli! „Jsem rád, že máme takovou bilanci. Chytili jsme ligu a v pohárech jdeme dál,“ těší Michala Bílka. „Myslím si, že je to do téhle chvíle zasloužené. Tým dobře pracuje, je zodpovědný a jdeme výsledkům naproti. Vážíme si toho. Nabádal jsem hráče, že nemůžeme jít s pracovitostí níž, protože bychom pak tvrdě narazili,“ vysvětluje trenér.

„Zatím hráči vše, co chceme, plní a přináší nám to výsledky. Nesmíme nic podcenit, to nechceme dopustit! Věřím, že takhle budeme pokračovat,“ uzavřel Michal Bílek tiskovou konferenci po Karviné.

Fotogalerie