Pět autobusů pro fanoušky vypravuje Viktoria Plzeň v sobotu na Letnou. Fanoušci si více než dvě stovky voucherů rozebrali během několika dnů, všechny vozy budou zaplněny do posledního místa. „Těší nás, že fanoušci využili této nabídky v plné míře. Na zajištění bezproblémového průběhu výjezdu spolupracujeme s bezpečnostními složkami v Plzni i v Praze, v neposlední řadě pak také se zástupci Sparty. Pevně věřím, že fanoušci v autobusech, i ti cestující po vlastní ose, si užijí výjimečný fotbalový zážitek,“ předestřel tiskový mluvčí Viktorie, Pavel Pillár.

Autobusy vypravované klubem budou startovat v 16:15 za severní tribunou Doosan Areny. „Zhruba ve stejné době budou od Rychtářky startovat také busy pořádané fanouškovskými skupinami, prosíme proto držitele klubových voucherů o příchod k pokladnám za kotlem domácích fanoušků,“ upozorňuje Pillár, který zároveň doplňuje: „Fanoušci najdou na svých voucherech označení 1 až 5, stejnými číslovkami budou viditelně označeny také klubové autobusy. V každém voze budou přítomní dva členové security, kteří budou kontrolovat platnost voucherů, dohlížet na pořádek během cesty a zároveň budou fanouškům k dispozici pro případné otázky stran organizace v Praze či odjezdu autobusů zpět.“ 

Všem fanouškům bude u nástupu do autobusu v Plzni voucher viditelně označen, nicméně musí si ho zachovat také pro zpáteční cestu. „Je velmi důležité, aby fanoušci voucher nevyhodili. Bez něj totiž nebude možné do autobusů nastoupit po utkání,“ apeluje na plzeňské příznivce tiskový mluvčí Viktorie. 

V Praze budou plzeňské autobusy zavedeny do prostoru cca 100 metrů od stadionu, kde fanoušci vystoupí. Autobusy následně budou zaparkovány u Výstaviště, kam také fanoušci zamíří po utkání. „Celý tento průběh řešíme v úzké kooperaci s bezpečnostními složkami tak, aby byla celá organizace pokud možno co nejjednodušší. Lze předpokládat, že po skončení utkání budou fanoušci Viktorie po dobu určenou Policií čekat ve svém sektoru, následně vyrazí na zpáteční cestu k autobusům. Cesta od Generali Areny k místu parkování klubových autobusů je odhadnuta na zhruba 15 minut chůze. Důrazně upozorňujeme všechny příznivce, aby se k autobusům vydali neprodleně po otevření hostujícího sektoru. Předpokládaný odjezd z Prahy je stanoven na 22 hodin, na případné opozdilce nebude možné po delší časový úsek čekat,“ zakončuje informace Pillár.