Viktoriáni prožili další památné odpoledne proti Baníku Ostrava. Při výhře 2:1 byli svěřenci Michala Bílka jasně lepší a mohli vyhrát daleko vyšším rozdílem. I o tom mluvil trenér společně s Janem Kopicem po zápase.

„Sehráli jsme slušné utkání. Dobře jsme kombinovali, drželi jsme míč, soupeře jsme do ničeho nepouštěli... Jediná chybička je v tom, že jsme nebyli tolik produktivní, šancí jsme měli spoustu. Jinak super zápas,“ komentuje Michal Bílek.

Baník v Plzni nevystřelil jedinkrát přímo na bránu, ze své trefy se jeho hráči radovali po vlastňáku Milana Havla. „Pár minut před jejich vyrovnáním jsme si říkali se Sykym, že nám dnes můžou dát gól jen z nějaké haluze, což se potvrdilo. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, ale zase to bylo o ten nᚠjeden gól,“ mrzí trochu Jana Kopice.

Viktoriáni si tak po výhře s Ostravou zajistili nejhůře druhé místo po základní části. Cesta k vysněné trofeji však ještě bude dlouhá. „Teď nás zajímá pouze nejbližší zápas v Mladé Boleslavi. Na Slavii nemyslíme a není tam jen ona. Sparta teď potvrzuje dobrou formu a vyhrává, takže nadstavba bude hodně zamotaná,“ myslí si kouč FCVP.

„Pomohlo nám, že nám veřejnost nevěřila (v boji o titul). Chtěli jsme hrát nahoře, teď to máme super rozjeté a je potřeba to dotáhnout,“ doplňuje trenérova slova Jan Kopic.

Fotogalerie