První zápas nové sezony viktoriáni zvládli tak, jak potřebovali. V úvodním duelu 2. předkola Ligy mistrů zdolali HJK Helsinky 2:1 a do odvety si tak vezou nadějný výsledek na postup do další fáze. Jak utkání zhodnotil střelec vítězného gólu Jan Kopic společně s trenérem Michalem Bílkem?

„Pro nás je to velmi důležité vítězství. Utkání nebylo jednoduché, protože jsme narazili na soupeře, který je rozehraný. Bylo vidět hlavně v úvodu, že nám ta umělá tráva dělá trošku problémy,“ nabízí svůj pohled Michal Bílek. „Měli jsme tam i nějaké další situace, které jsme měli vyřešit lépe, mohli jsme dát víc gólů. Na druhou stranu soupeř taky měl další šance… Celkově jsme splnili to, s čím jsme sem jeli, tedy uhrát dobrý výsledek. Je to cenné vítězství,“ uvědomuje si kouč.

„Začátek jsme si nemohli přát lepší – penalta a hned jsme vedli. Pak jsme hráli takový ten nᚠfotbal z bloku. Škoda, že ze šance Chorase nebyl gól na 2:0,“ mrzí Jana Kopice. „Pak jsme se dostali trochu pod tlak a vyvrcholilo to gólem soupeře, který vstřelili asi po dvou odrazech. Naštěstí jsme se rychle oklepali, dali branku na 2:1 a udrželi to. Do odvety se musíme herně zlepšit a hlavně postoupit,“ uvědomuje si zkušený záložník.

Právě Kopi rozhodl skvělou individuální akcí o výhře Západočechů, když si navedl balon do středu hřiště a zpoza vápna vypálil svou slabší levou nohou přesně k tyči. Jak svůj gól viděl sám aktér? „Na brankáře jsem nekoukal, naladil jsem si to v rychlosti… Levačkou to umím jen takhle seknout na přední tyč, kdybych se to snažil dát na zadní, tak si asi vyhodím koleno. Jsem rád, že to vyšlo. Zapadlo to k tyči, byl to důležitý gól a doufám, že bude postupový,“ usmívá se hráč nosící legendární číslo 10.

Odveta se hraje už příští úterý a viktoriáni doufají v mohutnou podporu k cestě za vytouženým postupem do dalšího předkola Ligy mistrů. „Věřím, že nám fanoušci vytvoří výbornou atmosféru a také druhý zápas zvládneme. Potřebujeme jejich podporu, udělali jsme titul a teď je před námi další výzva, a to postup do evropských pohárů,” přeje si Michal Bílek.

Vstupenky na odvetu jsou stále v prodeji. Viktoriáni, přijďte své oblíbence podpořit přímo do Doosan Areny, vytvořit hráčům bouřlivou atmosféru a pomoct jim dojít k vytouženému cíli!

Fotogalerie