V neděli 24. dubna se FC Viktoria Plzeň na Letné utká v rámci 26. kola Synot ligy se Spartou Praha. Viktoriáni do utkání budou vstupovat s osmibodovým náskokem na svého rivala a jakýkoliv zisk bodů červenomodré hodně přiblíží k obhajobě titulu.

„Připravujeme se jako na každý jiný zápas. Mužstvo k tréninkům přistupuje velmi zodpovědně a vidím na hráčích velkou koncentraci. Do Prahy si vezeme dobrý náskok a chceme uhrát takový výsledek, který nám dodá klid do závěrečných kol. Jdeme si společně za snem, kterým je obhajoba titulu. Všichni uděláme maximum pro to, abychom na konci sezony byli všichni spokojení,“ říká hlavní trenér Karel Krejčí.

Plzeň a Sparta patří v posledních letech k nejlepším týmům v České republice a panuje mezi nimi velká rivalita. „Tyto zápasy jsou hodně o emocích a disciplína může rozhodnout. Určitě to je jeden z bodů, kterému se chci s hráči věnovat. Musí být v utkání disciplinovaní, protože nás na Letné čeká bouřlivá atmosféra. Hráči už ale mají za sebou hodně podobných zápasů a věřím, že se s tím dokáží poprat,“ zamýšlí se kouč Viktorie. „Ty týmy se dobře znají, dávají je hodně v televizi a hráči se často potkávají na reprezentačních srazech. Bude to hodně sledovaný zápas, my i Sparta máme kvalitní týmy a bude to takový vrchol jarní části Synot ligy,“ dodává Krejčí.

Západočeši v Synot lize vyhráli už 14 zápasů v řadě a společně kráčí za vysněným titulem. „Hráči spolu drží a táhnou za jeden provaz. Od zápasu s Libercem na nich vidím, že jsou víc koncentrovaní jak v zápasech, tak v trénincích. Vědí, že máme slibný náskok a nechtějí to ztratit. K jejich přístupu tak nemám co vytknout,“ popisuje hlavní trenér.

Spartě letos vyšla cesta Evropskou ligou, kde dokráčela až do čtvrtfinále. „Spartě pomohly zápasy v Evropské lize, kde podávala dobré výkony. Mají rychlou přechodovou fázi, jsou schopni si pomoct standardní situací, jsou silní v kombinaci a mají velmi rychlou přechodovou fázi. Působí na mě komplexním dojmem a mají dobře poskládaný tým,“ říká Krejčí.

Synot liga už má na programu pouze závěrečných pět kol a nervozita stoupá. „Pociuje to hlavně moje rodina, která to se mnou teď nemá jednoduché, protože jsem takový nervóznější. Po sezóně jim to vynahradím. Snažím se ale na kluky v kabině působit klidně, protože by nebylo dobré, kdyby mezi ně přišel nervózní trenér,“ doplňuje trenér Plzně.

Zápas Viktorie se Spartou bude sledovat vyprodaný stadion, ze západu Čech pojede červenomodré podpořit 1800 fanoušků. Vstupenky jsou stále v prodeji, více info ZDE. „Přijede dost fanoušků z Plzně a já věřím, že nám tam vytvoří dobrou atmosféru. My je za to budeme chtít potěšit výkonem i výsledkem,“ uzavírá Karel Krejčí.