Hráči Viktorie Plzeň zvítězili ve 27. kole Synot ligy na hřišti Sparty Praha 2:0. O góly se postarali Jan Holenda a Roman Hubník, na druhé straně udržel čisté konto brankář Matúš Kozáčik, který svůj tým několikrát hodně podržel. Plzeň má v tabulce tři kola před koncem už šestibodový náskok.

„Byl to hodně náročný zápas a jsem moc rád, že jsme ho zvládli. Bojovali jsme jako tým, dali dva góly a v obraně jsme příliš nechybovali,“ hodnotí utkání Jan Holenda. Brankář Kozáčik v prvním poločase předvedl dva skvělé zákroky, když vychytal Brabce a Krejčího. „Byly to určitě důležité zákroky, kdybychom dostali gól,vypadalo by to úplně jinak. Až na tyto šance jsme to zvládli dobře,“ dodává Kozáčik.

Jan Holenda si připsal vítěznou trefu, když se ve druhé půli sám uvolnil a technickou střelou nedal brankáři šanci. „Vyšlo to moc hezky, myslím, že jsem to udělal parádně. Každý gól potěší a porazit Spartu je prostě nádhera. Je to sladké vítězství,“ zamýšlí se Holenda, který stejně jako zbytek týmu drží už několik týdnů tradici převzatou z hokejových bojů. Hráči FC Viktorie Plzeň si neholí obličeje a právě z Holendy už je pořádný vousáč. „Držíme to všichni, a když to dobře dopadne, tak už se za týden můžeme oholit. Nicméně lidé kolem mě mi říkají, že mi to sluší, tak si to možná nechám,“ dodává s úsměvem útočník Viktorie.

Plzeňští hráči už jsou hodně blízko titulu, který mohou ideálně oslavit už v příštím domácím utkání s Jihlavou. „Nic není rozhodnuto, vše se dá ztratit a my musíme zůstat stoprocentně připraveni. Zápas s Jihlavou nebude vůbec jednoduchý,“ uzavírá brankář Matúš Kozáčik.

Fotogalerie