Hodnocení hlavního trenéra Miroslava Koubka po zápase třetího kola FORTUNA:LIGY proti Baníku Ostrava.

Pane trenére, do utkání proti Baníku jste vyslal omlazenou jedenáctku. Co bylo důvodem?

Bylo to vynucené. Pochopitelně muselo dojít k dodávce čerstvých sil do sestavy, došlo na mladší hráče. Byl to zápas, kdy se nám hrálo dobře, i pro diváka je to atraktivnější, když se hraje nahoru dolů, skvělé utkání. Bylo zde hodně šancí, my jsme nějaké nedali, Baník taky něco nedal. Zajímavé utkání.

Těšil jste se na utkání proti Baníku, kde jste taky působil?

Já se na dnešní utkání těšil, tušil jsem, že bude takové a že bude pěkné a věřil jsem tomu, že nakonec budeme my ti šastnější. Musíme respektovat sílu Baníku a jejich ofenzivu, která je velmi nebezpečná. Věděli jsme, že se tam dostaneme a že se tam dá dostat a svoje situace si tam dokážeme najít.

Před koncem prvního poločasu přišlo snížení. Byla to velká komplikace?

To jsme celý my, nemůžeme si to udělat trochu jednodušší. Samozřejmě, když bychom byli v poločase za stavu 2:0, tak by se nám hrála druhá půle lépe, každý ví, že když se takhle soupeř napojí na 2:1, takhle do šatny, tak si nemůžete být ničím jistý. Samozřejmě, že nám v závěru docházely síly. Jsou tam hráči, kteří teď dokončili druhý anglický týden. Střídáním jsme chtěli více zpevnit defenzivu, abychom snížili nebezpečnost Baníku, například přišel Ibrahim Traoré nebo Libor Holík. Z taktického hlediska jsme to myslím odehráli dobře.

Proč nehrál od začátku LukᚠHejda?

LukᚠHejda není stoprocentně zdráv, že šel na hřiště bylo vústění situace kolem Sampsona, který měl žlutou kartu a chtěli jsme eliminovat riziko červené. Lukᚠnemá od zápasu v Teplicích komfortní zdravotní stav. Chtěli jsme ho pošetřit, tak dostal šanci Jan Paluska, který v přípravě hrál výborně.

Jaké bude podle vás utkání proti Gziře?

Se Gzirou to bude jiné utkání než s Baníkem. První informace jsem dostal a viděl jsem nějaké věci z videa, takže nás čeká zase dobývání.

Může vítězství proti Baníku pomoct i psychicky?

Je to významná vzpruha psychiky, mužstvo prokazuje, že dokáže zvládnout šlamastiky a je v něm dobrá vnitřní síla. Kluci ukázali charakter, odhodlání a zaatost. Tohle vítězství nás může jen posílit.

Na stadionu bylo dnes přes deset tisíc fanoušků. Myslíte, že můžeme podobnou návštěvu očekávat i ve čtvrtek?

Přáli bychom si, aby stejná návštěva přišla i na čtvrteční utkání proti Gziře a byla tu znovu fantastická atmosféra.