Dvě branky v prvním poločase z kopaček Jana Kopice a Romana Procházky nakonec zařídily poslední domácí výhru roku. Oba střelci se shodli, že šlo o zápas dvou rozdílných poločasů, ale dnešní vítězství i celý podzim zhodnotili pozitivně.

Jak zhodnotil poslední zápas podzimu fanoušky zvolený hráč utkání Jan Kopic?

„Byly to dva rozdílné poločasy. Ten první jsme mohli vyhrát i čtyři nebo pět nula. I tak jsme dali dva góly a hra byla fakt dobrá. Do druhého poločasu jsme ale vstoupili nepřesnostmi, nedostupovali jsme hráče a celá hra se nám rozpadla. Pokud budeme chtít Slavii ještě předehnat, tak ty druhé poločasy budeme muset zlepšit,“ uvědomuje si Kopic.

Ten otevřel skóre hned v osmé minutě, když si naběhl do vápna na výborný centr Kovaříka. „Už se známe dlouho. Kovi tohle prostě umí, dát balon takhle do kapsy… Já tam běžel víceméně naslepo a on mi to dal přímo do kroku, takže jsem jen nastavil nohu,“ poděkoval svému spoluhráči za vytvoření gólové pozice.

Druhou branku přidal následně střelou z přímého kopu Roman Procházka, který balon zakroutil přes zeď do horního růžku Berkovcovy brány. „Vždy se před přímým kopem s Kovim domlouváme. Minulý zápas kopal tuším on, teď jsem si to vzal já,“ popisuje domluvu obou nejčastějších exekutorů. „Já nejsem žádný velký střelec, takže jsem za každý gól rád. Myslím si, že to je pěkné číslo a jsem za to rád,“ hodnotí svou podzimní bilanci šesti vstřelených branek.

Slovenský středpolař má tak za sebou úspěšný první půlrok v červenomodrém dresu. „Jsem tu velmi spokojený. Myslím, že i výsledkově jsme to zvládli výborně, jak Ligu mistrů, tak i naší ligu. Škoda toho poháru, že jsme vypadli, ale celkově to hodnotím pozitivně,“ říká.

„Fanouškům děkujeme, že nás celý půlrok podporovali. Chtěl bych jim popřát hezké svátky a všechno dobré do nového roku a doufám, že se budeme potkávat i příští rok a budou nás dál podporovat,“ vzkazuje za kabinu poslední viktoriánský střelec roku 2018 Roman Procházka.

Fotogalerie