Ve čtvrtém zimním přáteláku remizovali viktoriáni s brněnskou Zbrojovkou 1:1. Duel zhodnotili Luděk Pernica, střelec branky Roman Potočný a asistent trenéra Pavel Horváth.

Roman Potočný se prosadil poprvé v plzeňském dresu. „Jsem rád, že jsem dal gól. Mosky (Jhon Mosquera) dal krásný balon a já to jen dobře líznul, pak už to zapadlo na zadní tyči,“ zaradoval se po své trefě. V utkání nastoupil na hrotu útoku. „Hrál jsem tam naposledy v Teplicích, je to tedy už delší dobu. Ale kluci mě dobře podporovali, cítil jsem se v pohodě. Všichni jsou tu skvělí fotbalisté, klape to, s týmem se sžívám a doufám, že to bude čím dám tím lepší,“ řekl.

Viktoriáni v přípravě poprvé inkasovali. „Bylo to z takové nepřehledné situace, kdy jsme špatně komunikovali,“ mrzelo asistenta trenéra Pavla Horvátha. „Ale jinak jsme dnes viděli hodně pozitivních věcí. Měli jsme spoustu šancí, bohužel jsme proměnili jenom jednu. Zápas ovšem proti dobrému soupeři špatný nebyl,“ doplnil.

Touhle dobou už měla být Viktoria třetím dnem na soustředění ve Španělsku, to ovšem z důvodu koronavirové situace zrušila. A tak dnes odehrála první „náhradní“ přátelák. „Není to nějaký větší problém. Máme tu krásné vyhřívané hřiště a skvělé podmínky,“ pochvaluje si Luděk Pernica. „I dnes se nám hrálo dobře, i když jsme ztratili první pomyslné body v přáteláku. Brno bylo hodně dobře organizované směrem dozadu a bylo těžké se dostat do útoku,“ popsal zástupce kapitána Lukáše Hejdy.

„Kromě toho, že zde máme dobře připravená hřiště, nám na leden poměrně přeje i počasí,“ je rád Pavel Horváth. „Můžeme tak normálně trénovat na trávě, podmínky jsou velmi dobré,“ doplnil. I on byl rád za první trefu Romana Potočného. „Postavou i zkušenostmi je zajímavý hráč i na pozici hrotového útočníka, kde dnes nastoupil. Dobře drží míč, je s ním šikovný a má dobré standardky. Myslím si, že až získá další sebevědomí, tak to pro nás bude jen dobře,“ dodává Pavel Horváth s tím, že brzy by se k týmu měl vrátit také útočník Jean-David Beauguel.

Fotogalerie