15. kolo o víkendu rozpůlí základní část letošního ročníku FORTUNA:LIGY. Viktoriáni jej pak uzavřou pondělní dohrávkou na půdě Zlína. „Výsledkově se jim sice tolik nedaří, ale o to více budou chtít proti nám uspět,“ varuje LukᚠKalvach.

Viktoriáni mají za sebou opět zápasový týden. Po nedělním náročném duelu se Slavií cestovali ve středu k pohárovému utkání do Chlumce nad Cidlinou. Východočeši v letošním ročníku dokázali vyřadit Příbram i Bohemians 1905 a o jejich síle se přesvědčili i Plzeňané, kteří si postup vybojovali až v prodloužení. „Hraje se až v pondělí, takže teď máme dost dnů na to, abychom se dali zase dohromady. Samotná příprava na zápas už bude klasická jako jindy,“ ujišuje LukᚠKalvach, který ve středu naskočil na hřiště ve 108. minutě.

Teď pojede se spoluhráči do Zlína, který se drží jen dva body nad poslední Opavou. „Výsledkově se jim poslední dobou nedaří, ale tím spíš s tím budou chtít něco udělat a my tam musíme jet plně koncentrovaní. Určitě to budeme chtít zvládnout,“ upozorňuje Kalvach.

Zlín navíc sužuje nebývalá marodka, mimo hru má aktuálně hned 11 hráčů. „V Olomouci jsme měli před jedním zápasem taky problémy, ale tolik hráčů mimo jsem asi nikdy nezažil. Myslím si ale, že to ten zápas nijak neovlivní. Už to je asi týden a mají tam i další hráče,“ nepřipouští jakékoliv podcenění situace talentovaný středpolař.

LukᚠKalvach navíc bude mít přímo v hledišti široké zastoupení rodinných příslušníků a přátel. „Už mi volali z domova, že nás přijede podpořit asi velká parta. Tak snad to zvládneme,“ říká.

Pavel Vrba: Máme stále ty nejvyšší ambice

Ani pro trenérský tým Pavla Vrby není týden s vloženým utkáním nic neobvyklého, mezi středečním zápasem a pondělní dohrávkou je navíc dostatek času pro klasickou přípravu. „Režim je v podstatě stejný jako obvykle,“ přiznává plzeňský kouč.

V klubu z Moravy po rozpačitém začátku sezony už sáhli ke změně na postu trenéra. „Zlín je ve složité situaci. Nezávisle na tom, kdo jej teď trénuje, určitě budou chtít získat tři body, a ten zápas tak pro nás bude hodně náročný. Na druhou stranu, my jsme také v situaci, kdy potřebujeme body a chceme venku uspět,“ říká Pavel Vrba před 15. kolem, kterým týmy zakončí první polovinu základní části.

„Stále máme ty nejvyšší ambice, chceme hrát o poháry a v tomto ohledu by byla jakákoliv ztráta špatná.“

Co se týká zdravotní stránky, tam se v týmu přerovského rodáka mnoho změn neudálo. „Zdravotní situace se zatím moc nemění. Ti hráči, kteří byli dlouhodobě zranění, se ještě dávají dohromady a do zápasů se asi začnou zapojovat až po té reprezentační pauze.“