Skvělý zápas pro diváky, nervózní pro příznivce červenomodrých barev. Viktoriáni v utkání proti Jablonci nejprve vedli, poté prohrávali a nakonec zvítězili 3:2! Zápas za tři body posléze zhodnotil střelec dvou gólů Matěj Vydra společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Sehráli jsme velmi dobrou půli, kdy jsme odehráli slušný zápas. Věděli jsme, že program Jablonce je náročnější než náš, tak jsme chtěli, aby běhali víc než my. Hráli jsme v tu chvíli velmi dobře,“ začal hodnotit Michal Bílek. „Ve druhé půli jsme udělali pár zbytečných ztrát, soupeře jsme po hloupých brankách dostali do hry, ale jsem rád, že jsme otočili,“ pokračoval kouč FCVP.

„Body potřebujeme! Dál jsme ve hře o nejvyšší příčky. Není jednoduché otočit zápas z 1:2, ještě, když nejsme v ideální situaci. To, že se nám podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce, svědčí o tom, že sílu máme. Věřím, že díky tomu budeme mít lepší sebevědomí a dobré výsledky i nadále,“ řekl západočeský trenér.

Utkání zhodnotil i střelec dvou gólů Matěj Vydra. „Byl to bláznivý večer, možná jsme takový impuls potřebovali. Musíme se soustředit hlavně na sebe, postupovat zápas od zápasu a sbírat maximální počet bodů,“ měl jasno bývalý střelec z Premier League. „Ztrácet body budou i ostatní a nesmíme věšet hlavy. Ještě je dostatek bodů, které můžeme získat a stát se může cokoli. Fotbal nemá logiku a míč je kulatý,“ usmíval se Vydra.

Kdy naposledy vstřelil dvě branky? „Muselo to být ještě v Derby, takže třeba pět let zpátky?“ přemýšlel. „Asi jo, asi tak nějak. Je to dlouhá doba, ale hlavně je důležité to, že jsme vyhráli. Nezáleží, kdo dá gól, ale to, že máme tři body,“ měl jasno třicetiletý střelec.

Fotogalerie