Viktoriáni sice svou partii s Interem Milan rozehráli slušně, prvních pět minut svého soupeře dokonce nepustili za půlící čáru. V gól ale svůj tlak nepřetavili a Nerazzurri následně předvedli smrtící pětiminutovku, která nakonec celé utkání rozhodla. „Pak už se to těžko dohánělo. Na kluky padla deka,“ zhodnotil trenér Šiml.

Do dvacáté minuty hry viktoriáni hráli se slavným soupeřem vyrovnané utkání a chvílemi dokonce naděje italského velkoklubu dostávali pod tlak. Zejména z rohových kopů, kterých měli k dispozici hned několik. Do koncovky se ale domácí nedostávali. „Standardky byly jedna z věcí, na které jsme v zápase spoléhali, bohužel se nám nepodařilo pořádně zakončit i díky výšce hráčů Interu,“ popisoval jeden z důvodů neúspěchu trenér Ondřej Šiml.

„Rohy jsme měli natrénované. Měli jsme domluvené signály, například, že první rohy budeme zahrávat na první tyč. Bohužel to tam nespadlo, kdybychom dali gól, určitě by se nám poté hrálo líp,“ uvedl záložník Pavel Gaszczyk, jenž se osobně postaral exekuci drtivé  většiny rohů.

„Dobře jsme na ně vstoupili, s Interem se určitě dalo hrát víc, než s Barcelonou. Dokázali jsme, že když se nebojíme hrát a jsme včas v soubojích, tak jsme schopni je i přehrávat. Ale rozhodla ta pětiminutovka, kdy jsme dostali tři góly. Nepochopitelně jsme tam propadli,“ pokračoval sedmnáctiletý hráč.

„Jsme zklamaní, chtěli jsme uhrát lepší výsledek, což se nám nepodařilo, kvůli pětiminutovému selhání v prvním poločase, Inter se dostal do třígólového náskoku a pak se to těžko dohánělo, na kluky padla deka,“ zhodnotil Šiml.

A v čem spatřuje hlavní příčiny dnešní prohry? „Chybí nám větší dravost, musíme být agresivnější v defenzivě, důraznější, v tom máme velké rezervy. Celkově nejsme s obrannou fází spokojení. A samozřejmě pokud chceme uspět proti takovému soupeři, musíme dát gól, což se nám nepodařilo i přes šest standardních situací z úvodu.“

Přesto bylo z průběhu utkání zřejmé, že soupeř nebyl tak silný, jako minulý týden. O to silnější je zklamání z jeho výsledku. „Určitě to byl méně kvalitní soupeř, než Barcelona, ale pořád je to hodně vysoký level,“ uzavřel 36letý kouč.

Fotogalerie