Prvním domácím soupeřem viktoriánů v novém ročníku FORTUNA:LIGY bude Hradec Králové. Votroky vyzveme v neděli od 18 hodin. Shrnutí našeho soupeře si prohlédněte v našem předzápasovém preview.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Základní informace

Umístění v minulé sezoně

8. místo, 38 bodů, skupina 7. -10. místo, skóre 39:46

Změna v kádru Hradce

Odchody: Kubala, Reichl, Novotný, Záviška, Firbacher

Příchody: Pilař, Krejčí, Zadražil, Horák, Heidenreich, Juliš, Šašinka

Trenér

Trenérem votorků je Jozef Weber, který usedl na trenérskou lavici Hradce začátkem června letošního roku. Bývalý záložník, který svou kariéru započal v Žilině, nakoukl i do Sparty Praha, Chebu či Drnovic. Během své kariéry odehrál přes čtyři stovky ligových utkání, přičemž nejdéle působil v ligovém Jablonci.

Svou trenérskou kariéru započal na lavičce Bohemians, kde strávil tři roky. V březnu 2014 byl po sérii špatných výsledků odvolán. Přesunul se do Karviné, se kterou poprvé v klubové historii slavil postup mezi českou elitu. V Karviné odtrénoval čtyři sezony a přesunul se na lávku Mladé Boleslavi. Poté se vrátil na lavičku Karviné, ale tato anabáze trvala jen osmnáct zápasů. Po druhé štaci v Karviné zamířil Weber na jih. Sezonu strávil na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích. Od letošní sezony vede hradecké votroky.

Trenérem východočechů je Jozef Weber od 1. června letošního roku, kdy vystřídal Stanislava Hejkala. Těžká premiéra na lavičce Hradce proti pražské Slavii se nepovedla. Hradec prohrál v Edenu 2:0.

„Viktoria se systémově trochu předělává, hledá svou novou tvář, která by měla být rychlejší, dravější. Myslím, že má spoustu kvalitních ofenzivních hráčů, které tu ani nestačím vyjmenovat. Na její čtvrteční zápas s Dritou jsem koukal, Plzeň soupeře drtila, ždímala, měla spoustu šancí, nicméně v závěru mohla i inkasovat. Otázkou také je, jak by se zápas vyvíjel, kdyby Staněk za svůj zákrok obdržel červenou kartu,“ řekl pro klubový web Hradce asistent trenéra Webera Stanislav Hejkal.

Zajímavost

Dvě sezony na lavičce Hradce strávil současný trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek. Záložník Adam Vlkanova je rodákem a odchovancem Hradce Králové. V týmu Hradce nebude chybět ani oblíbenec viktoriánů Václav Pilař.

Ligový start

Slavia Praha – Hradec Králové 2:0

Hradec v prvním zápase ligové sezony nestačil v Edenu na pražskou Slavii. Po brance van Burena hned v úvodu a trefě Chytila v sedmdesáté minutě prohráli votroci 0:2.

Vzájemné zápasy

28.1.2023 Plzeň – Hradec 1:2

13.8.2023 Hradec – Plzeň 1:2

11.5.2022 Hradec – Plzeň 0:2

6.2. 2022 Plzeň – Hradec 1:0

29.8.2021 Hradec – Plzeň 1:0

Předzápasový rozhovor