Viktoria Plzeň vstupuje do MOL Cupu! Naším prvním soupeřem v letošním ročníku bude Viktoria Mariánské Lázně. Shrnutí našeho soupeře si prohlédněte v našem předzápasovém preview.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Umístění v minulé sezoně

9. místo, 44 bodů, Divize A, skóre 49:60

Změna v kádru Viktorie Mariánské Lázně

Odchody: Jakub Lattisch, Martin Patrovský

Příchody: Miroslav Peška, Jan Hošek, Jan Dvořák, Martin Šimek, Diego Tapia-Fraites, Martin Kapolka

Trenér

Trenérem Viktorie Mariánské Lázně je od konce června loňského roku Aleš Zach, který před tím působil v krajském přeboru Plzeňského kraje jako kouč Horní Břízy. Vstup do loňského ročníku ale Viktorce příliš nevyšel. Tým, který před startem sezony prošel řádnou obměnou, skončil až na předposlední patnácté příčce. Poté ale svěřenci Aleše Zacha zabrali a skončili na devátém místě.

Letošní sezona v podání Viktorie je jiná písnička. Z deseti zápasů prohráli karlovarští viktoriáni jediný, a to hned ten úvodní proti pražské Aritmě. Od té doby klopýtli jen dvakrát, remizovali s plzeňským Petřínem a Jindřichovým Hradcem.

„Na utkání se těšíme, hrát s Viktorkou Plzeň je pro nás pro všechny opravdovým svátkem. Pro trenéry, hráče vedení i pro celý region. Je jednoduché se na takový zápas namotivovat. Už od losu se kluci na utkání těší. Možná je budeme muset trochu krotiti, aby nebyli až moc přemotivovaní. Kluci budou chtít dokázat, že i ve čtvrté nejvyšší soutěži se hraje dobrý fotbal, že jsou to dobří fotbalisti a mužstvu věřím, že se porve o co nejlepší výsledek,“ říká před utkáním trenér Viktorie Mariánské Lázně Aleš Zach.

Zajímavost

Čtvrteční utkání MOL Cupu je vůbec prvním vzájemným duelem Viktorií.

Výsledky soupeře v Divizi A

Mariánské Lázně – Příbram B 3:1

Jindřichův Hradec – Mariánské Lázně 2:2

Mariánské Lázně – Hořovice 4:1

Domažlice B – Mariánské Lázně 0:2

Mariánské Lázně – Petřín Plzeň 1:1

Bilance Mariánských Lázní v MOL Cupu

17 zápasů

9 výher

1 remíza

7 proher

36 vstřelených branek

41 inkasovaných branek

Předzápasový rozhovor