Prestižní turnaj starších žáků opět bude hostit Městská sportovní hala na Slovanech. Pod záštitou starosty MO Plzeň 2 pana Ing. Lumíra Aschenbrennera a ve spolupráci s Nadací sportující mládeže proběhne v sobotu 12. ledna 2019 v Plzni již patnáctý ročník Memoriálu Josefa Žaloudka. Jeden z nejatraktivnějších halových turnajů v Čechách je určený pro věkovou kategorii U15 a viktoriáni budou chtít po čtyřech letech opět získat pohár pro vítěze.

Minulý ročník vyhrála se ziskem 18 bodů pražská Sparta, na jejíž výhře měli velký podíl nejlepší střelec turnaje Christophe Kabongo a nejlepší hráč turnaje Martin Vitík. Druhé skončily České Budějovice, třetí Příbram a čtvrtá byla Viktoria Plzeň.

Letošní Memoriál Josefa Žaloudka je určen pro hráče ročníku 2004 a mladší. Kromě Viktorie Plzeň se ho budou letos účastnit Teplice, Mostecký FK, Dynamo České Budějovice, Sparta Praha, Baník Sokolov, Petřín Plzeň a také zahraniční soupeř Viktoria Berlín. Hrát se bude znovu systémem 4+1 s hrací dobou 1x14 minut, o konečném vítězi bude rozhodovat počet bodů, posléze případně vzájemné utkání, minitabulka, rozdíl skóre, větší počet vstřelených branek a menší počet obdržených branek. V extrémních případech může dojít také na střelbu ze značky pokutového kopu.

Kromě cen pro vítězné týmy budou uděleny také ty individuální. Vyhlašovat se bude nejlepší střelec, nejlepší brankář a nejlepší hráč, který získá Cenu Pavla Nedvěda. Vítězný tým turnaje obdrží putovní pohár Memoriálu Josefa Žaloudka.

Všichni příznivci mládežnického fotbalu jsou do Městské sportovní haly na Slovanech srdečně zváni. Vstup na kompletní program je zdarma.

Časový harmonogram zápasů:

8.00        FC Viktoria Plzeň – SK Petřín Plzeň
8.15        FK Teplice – MFK Most
8.30        FK Baník Sokolov – Viktoria Berlín
8.45        FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha
9.00        SK Petřín Plzeň – FK Teplice
9.15        MFK Most – FK Baník Sokolov
9.30        Viktoria Berlín – SK Dynamo České Budějovice
9.45        SK Petřín Plzeň – AC Sparta Praha
10.00      FK Teplice – FC Viktoria Plzeň
10.15      FK Baník Sokolov – SK Dynamo České Budějovice
10.30      MFK Most – Viktoria Berlín
10.45      AC Sparta Praha – FK Teplice
11.00      SK Petřín Plzeň – SK Dynamo České Budějovice
11.15      FC Viktoria Plzeň – FK Baník Sokolov
11.30      Viktoria Berlín – AC Sparta Praha
11.45      SK Petřín Plzeň – MFK Most
13.00      SK Dynamo České Budějovice – FC Viktoria Plzeň
13.15      FK Teplice – FK Baník Sokolov
13.30      AC Sparta Praha – MFK Most
13.45      Viktoria Berlín – SK Petřín Plzeň
14.00      SK Dynamo České Budějovice – FK Teplice
14.15      FK Baník Sokolov – AC Sparta Praha
14.30      MFK Most – SK Dynamo České Budějovice
14.45      FC Viktoria Plzeň – Viktoria Berlín
15.00      SK Petřín Plzeň – FK Baník Sokolov
15.15      SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha
15.30      FK Teplice – Viktoria Berlín
15.45      MFK Most – FC Viktoria Plzeň
16.20      Oficiální ukončení turnaje

FC Viktoria Plzeň U15 2018/2019

Kdo byl Josef Žaloudek?
Narodil se 3. ledna 1941 ve fotbalové rodině v Nýřanech. Jeho otec hájil branku Olympie a později také ligové Viktorie Plzeň, starší bratři Adolf a Oldřich byli fotbalovými rozhodčími. Také Josef Žaloudek se zkoušel nejprve prosadit jako hráč. Na vlastní kůži okusil na hřišti všechny posty, ale naštěstí pro tisíce kluků se dal brzy na trenérskou dráhu. Vedl žáky v rodných Nýřanech a před třiceti lety přesídlil do Plzně, k dorostu Lokomotivy.

První krůčky fotbalové abecedy učil snad všechny plzeňské hráče, kteří dnes běhají po fotbalových hřištích. Mnozí z nich se pak – vybaveni Žaloudkovou sportovní i životní školou – vydali úspěšně do světa velkého fotbalu. Mezi ně patří i Pavel Nedvěd.

Nejvyšší trenérské vzdělání získal v roce 1978 a stal se vedoucím tréninkového střediska mládeže Škody Plzeň. Se svými kluky trávil časy dobré i zlé a podílel se na četných úspěších plzeňského mládežnického fotbalu. Starší žáky Viktorie Plzeň dovedl v roce 2001 k titulu mistrů ČR.