Polovinu úkolu již viktoriáni úspěšně splnili. V úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů porazili Šerif Tiraspol na venkovní půdě 2:1 a do domácí odvety si tak odváží velmi nadějnou pozici. Utkání následně zhodnotil střelec vítězné branky Pavel Bucha společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Podali jsme velmi dobrý týmový výkon. V první půli jsme měli několik brankových příležitostí, které jsme neproměnili, a i další naše šance zaváněly gólem. Celý zápas jsme pozorně bránili. Věděli jsme, že pokud necháme soupeři prostor v ofenzivě, tak bychom mohli mít problém. Nedali jsme jim ho a za to patří velká pochvala hráčům,“ řekl po vítězství Michal Bílek.

„Byl to ohromně těžký zápas, fyzicky i mentálně. Potom, co jsme hráli se Šerifem vyrovnané utkání, tak je trošku dostal na koně pokutový kop. Bylo důležité, že jsme na to rychle zareagovali a dostali se zpátky do hry. Je to strašně cenné vítězství, ještě takhle po otočce,“ okomentoval duel Pavel Bucha.

Právě on dal vítěznou branku, když se zkraje druhé půle trefil pro něj trochu netradičně hlavou. „Gól mě moc těší. V minulé sezoně jsem nebyl moc gólový, proto chci zlepšit svou produktivitu. Snad mi to tam bude padat i dál,“ doufá středopolař s číslem 20.

Michal Bílek možná trochu překvapivě změnil oproti posledním utkáním rozestavení, když do hry poslal od začátku dva útočníky. „Rozhodli jsme se tak, protože v Teplicích se nám osvědčilo dohrávat na dva útočníky a dnes si myslím, že taky. Směrem do defenzivy pracovali velmi dobře. Oba jsou to hráči, kteří dobře drží balon. Bylo to správné rozhodnutí, odvedli velmi dobrou práci,“ vysvětlil kouč FCVP.

Nyní čekají na viktoriány dvě domácí utkání v řadě, před odvetou s Tiraspolem odehrají v sobotu ligový duel s Pardubicemi. „Po remíze v Teplicích bude důležité chytit se vítězně. V obou zápasech budeme potřebovat podporu fanoušků, tak doufám, že přijdou a poženou nás za ligovým vítězstvím a postupem přes Tiraspol,“ přeje si Pavel Bucha.

Vstupenky jak na zápas s Pardubicemi, tak na odvetu s Tiraspolem jsou stále v prodeji. Přijďte své oblíbence podpořit přímo do Doosan Areny!

Fotogalerie