Před svěřenci trenéra Bílka je nyní zakončení veleúspěšného roku. Do posledního zápasu letošního roku vyběhnou v neděli od 15 hodin na stadionu v Ďolíčku proti Pardubicím. Před duelem promluvil k soupeři, ale i zdravotnímu stavu našeho kádru, asistent trenéra Pavel Horváth.

Podruhé během dvou měsíců vyrazí viktoriáni na zápas do pražského Ďolíčku. „Je to zase specifický zápas, protože Pardubice hrají své zápasy na Bohemce, což ani pro ně určitě není výhoda, jelikož se nebudou moci opřít o domácí podporu,“ prozradil.

Nicméně mají nového trenéra a chtějí se nadechnout k záchraně v lize. Pro nás je to v té zápasy nabité sezoně poslední zápas, budeme ze sebe muset vymáčknout veškerý zbytek sil a v Praze vyhrát,“ má jasno mnohonásobný mistr české ligy. 

„Hráči musí být plně koncentrovaní a dát do toho všechno, myslím si ale, že to ani nemusíme příliš připomínat. Oni sami se o tom mezi sebou baví a vědí, že jsou pro nás důležité body z jakéhokoliv zápasu. Pardubice nyní nejsou žádná výjimka,“ uvědomuje si sedmačtyřicetiletá legenda klubu.

Po vítězném utkání s Brnem přetrvávají zdravotní problémy u některých hráčů plzeňského týmu. „TomᚠChorý s Lukášem Kalvachem kvůli nim nedohráli. Vašek Jemelka také nebyl před Brnem úplně fit. Uvidíme, jak budou všichni před zápasem vypadat,“ sdělil jeden z asistentů trenéra.

V týmu soupeře jsou mimo jiné Dominik Janošek a Michal Hlavatý, kteří ještě v minulé sezoně oblékali červenomodrý dres. „Oba jsou to velice dobří fotbalisté, kteří mají rádi balon. Určitě budou mít velkou chu se proti nám prosadit, což tak bývá. Samozřejmě je sledujeme a víme o jejich kvalitách. Pardubický tým celkově tvoří většina mladých hráčů a výjimkami jsou Pavel Černý s Kamilem Vackem, okolo kterých se to točí,“ prozradil Horvi.

A zmínil také změnu na pozici trenéra Pardubic. Dvojici Jiří Krejčí – Jaroslav Novotný nahradil na jejich postu Radoslav Kováč. „Změna je určitě v tom, že hráči chtějí více hrát. Je u nich vidět větší úsilí a snaží se hrát fotbal, což je mnohdy v boji o záchranu těžké a někdy je potřeba taktiku změnit, takže uvidíme, s čím vyrukují na nás. Bude otázka, zda si to s námi budou chtít takzvaně rozdat, nebo se pokusí ubránit nějaké body,“ prohlásil autor osmadvaceti ligových gólů. 

Proti Zbrojovce Brno, kterou červenomodrá mašina smetla vysoko 4:0, se po zranění vrátil zpátky na hřiště křídelník Jan Kopic. „Jednoznačně máme radost, že je zpátky. Pravděpodobně ještě nenastoupí od začátku, ale v průběhu hry se na něj určitě znovu dostane,“ dodal na závěr Pavel Horváth.