Povedená tečka. Viktoriáni se s rokem 2018 rozloučili v Doosan Areně ligovou výhrou nad Karvinou 2:1, o které rozhodli už v první pětačtyřicetiminutovce. Postřehy z posledního utkání před zimní pauzou a také souhrn dosavadní sezony nabídl na tiskové konferenci trenér Pavel Vrba.

Je kouč spokojen s tím, že Západočechy čeká pauza právě teď, po pěti výhrách v řadě? „Kdybyste se mě zeptali po prvním poločase, který byl jeden z nejlepších v letošní sezoně, tak bych vám řekl, že ne,“ usmíval se po získaných třech bodech se Slezany. „Druhý poločas ale z naší strany nebyl dobrý,“ mrzelo ho.

Plzeňští s jistotou zakončí rok 2018 na druhém místě ligové tabulky, jaká ale na západě Čech panuje nálada s celou první části sezony? „Myslím, že to byl jeden z nejlepších podzimů v Plzni. V lize jsme uhráli 45 bodů, což nás dostává do pozice, kdy bychom se mohli dostat do první šestky,“ přemýšlel Vrba.

„Postoupili jsme ze třetího místa v Champions League do Evropské ligy. Uhráli jsme tam 7 bodů, to je nᚠhistoricky nejlepší výsledek v Lize mistrů. Na druhou stranu nás to určitě zavazuje k tomu, že chceme Plzeň neustále držet v co nejvyšších patrech tabulky. Chceme Plzeň, která tady posledních deset let je,“ pokračoval.

Jak celkově bude vzpomínat na historicky třetí ročník Plzně v Lize mistrů? „Odehráli jsme dva špatné zápasy a čtyři byli na úrovni, kterou bychom si představovali. Vyhráli jsme v Moskvě a doma s Římem, to nás odrazilo k tomu, že jsme si dokázali uhrát Evropskou ligu. Tyhle dva zápasy mě potěšily,“ vzpomínal.

Jeden z největších duelů v historii plzeňského fotbalu se odehrál v říjnu na Santiago Bernabéu. „Prohráli jsme 1:2, přesto byl z naší strany výborný a je škoda, že jsme neudělali podobný výsledek jako CSKA Moskva (výhra 3:0), kdy jsme mohli bodovat. Neříkám tak vysokým rozdílem, ale mohli jsme tam bodovat,“ uzavřel Vrba.

Fotogalerie