Viktorka to zvládla! Po výhře 2:0 nad nad Partizanem má v kapse postup do osmifinále Evropské ligy. Trenér Vrba tak navázal na své poslední vystoupení v této fázi evropské soutěže a znovu ze šestnáctifinále, stejně jako před pěti lety, postoupil.

„Cením si všech našich postupů. Je obrovský úspěch dostat se mezi nejlepších šestnáct manšaftů Evropské ligy. Samozřejmě jsem rád i kvůli českému fotbalu, protože hrajeme také o český koeficient v evropských pohárech. Může se stát, že i v příští sezoně postoupí český mistr přímo do základní skupiny Ligy mistrů, což je příjem nějakých čtyři sta milionů,“ těší po zápase trenéra Vrbu.

Plzeňský kouč označuje za jeden z pozitivních impulsů výsledkově nevydařené zimní soustředění. „Když si vzpomenu na první španělské soustředění, kdy jsme dostali dvakrát pět gólů, tak to nebylo rozhodně příjemné, ale na druhou stranu velice poučné. Od těchto zápasů hrajeme zodpovědněji i trpělivěji,“ přemýšlí Vrba.

V odvetném zápase na domácím hřišti ukázala Viktoria svou pravou ofenzivní tvář. Nad Partizanem zvítězila nejen na branky, ale i na počet šancí. „Ve dnešním zápase jsme si vytvořili čtyři gólové příležitosti, ale bohužel vstřelili pouze dvě branky. Na druhou stranu, Partizan byl velice nebezpečný díky výborným hráčům, které má ve svém středu. Soupeře jsme nepustili do žádné větší gólové příležitosti, takže naší defenzivě patří pochvala i vzhledem ke kvalitě hostujících hráčů,“ říká první muž plzeňské střídačky. 

Zápas dokreslovala oboustranně výtečně povzbuzující fanouškovské kotle. „Užíval jsem si už atmosféru už v Bělehradě. Dnes oba tábory fanoušků opět vytvářeli fantastickou kulisu. To, co dnes fanoušci obou dvou klubů předvedli, bylo úžasné,“ uzavírá Pavel Vrba.

Fotogalerie