Důležité utkání je za dveřmi! Viktoriány už ve čtvrtek večer čeká odveta 3. předkola Evropské ligy s Antverpami, den před výkopem zápasu proběhla v Doosan Areně tradiční tisková konference. Před novináře se tentokráte posadili obránce LukᚠHejda a hlavní trenér Pavel Vrba.

Západočeši vstoupí do druhého duelu se skóre 0:1. „Samozřejmě víme, že výsledek není úplně ideální, ale je hratelný. Hodně napoví první gól, od něho se bude všechno odvíjet,“ přemýšlí Hejda. „Zatím prohráváme v poločase. Nyní máme výhodu domácího prostředí a doufám, že si všichni uvědomujeme, že je ten zápas pro nás vyvrcholením dosavadního období. Snad to tak bude vypadat,“ doufá Vrba.

Prozatímní výsledek si před čtvrtečním výkopem nechce nikdo připouštět. „Do zápasu určitě nepůjdeme s tím, že máme svázané nohy. Když se pískne do p횝alky, tak tohle všechno jde mimo. Víme, že musíme vzadu uhrát nulu a vepředu dát dva góly,“ říká jasně LukᚠHejda.

Viktoriáni si také moc dobře uvědomují, že v posledních čtyřech soutěžních zápasech nevstřelili ani gól. „S tím nemůžeme být my ani nikdo z fanoušků spokojeni. Snažíme si určité věci vysvětlovat, protože se nám ve finální fázi bohužel nedaří. Góly jsou koření fotbalu a rozhodují, tak doufejme, že to konečně protrhneme,“ přeje si Pavel Vrba.

Plzeňský klub v novodobé éře nehrál základní skupinu evropských pohárů pouze dvakrát, týmu pod taktovkou Pavla Vrby se nepodařilo postoupit pouze jednou. „Když jsme poprvé hráli předkolo a nezvládli jsme ho (s Besiktasem), tak už jsem zažil to rychlé vypadnutí a jaké to je nehrát skupinu. Nechci to zažít znovu, uděláme vše pro to, abychom opět postoupili,“ slibuje trenér na závěr.

Fotogalerie