10 let a pár dní k tomu. Taková doba uplynula od posledního zápasu Viktorky v Jerevanu. Tenkrát byli Západočeši v hlavním městě Arménie úspěšní, jak tomu bude tento čtvrtek?

Již celá dekáda uběhla od posledního duelu FCVP v Jerevanu, v roce 2011 se zde ale hrálo za úplně jiných okolností a také na jiném stadionu. Zatímco před deseti lety viktoriáni v Arménii okusili vůbec poprvé předkolo Ligy mistrů, dnes mají za sebou již přesně 100 evropských zápasů v novodobé historii klubu.

Ve čtvrtek, kdy to navíc bude přesně 11 let od prvního evropského utkání s Beşiktaşem J.K. v novodobé historii klubu, se svěřenci trenéra Michala Bílka představí na neutrální půdě Yerevan Football Academy Stadium v odvetě 2. předkola nově vzniklé Evropské konferenční ligy proti Dynamu Brest. Do druhého souboje jde Viktorka s výsledkovým polštářem 2:1 z prvního zápasu.

Do Jerevanu odletí Viktoria Plzeň ve středu ráno, let má trvat zhruba čtyři a půl hodiny a na místě je dvouhodinový časový posun dopředu oproti České republice. V den příletu je večer naplánovaný oficiální trénink na stadionu.

Duel začíná ve čtvrtek ve 20:00 tamního času, tedy v 18:00 zdejšího času. „Utkání fanoušci Viktorky bohužel neuvidí v televizi, v Arménii se nikdo nepřihlásil o vysílání zápasu. Odvetu proti Brestu tak můžete sledovat alespoň textovou formou na všech našich klubových komunikačních kanálech, kde vás budeme pravidelně informovat o průběhu,“ vysvětluje situaci tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Jak Viktorka, tak i Dynamo Brest se na odvetu UEFA Europa Conference League naladili vítězně. Červenomodří v rámci 1. kola nové sezony FORTUNA:LIGY porazili na domácí půdě Mladou Boleslav 2:1. To běloruský celek v již rozehraném ročníku překvapivě sebral všechny tři body BATE Borisov, na jehož půdě vyhrál po gólech Sedka a Miljutina 2:0.

Na arménskou metropoli viktoriáni jistě vzpomínají rádi, protože právě zde v roce 2011 začala historická cesta do základní skupiny Ligy mistrů. Bude to tak platit i po čtvrtku? Započnou zde Západočeši tentokrát směr první účast ve skupině Evropské konferenční ligy? Fanděte nám alespoň na dálku!

Mezitím se můžete podívat do galerie, jak to před 10 lety v Jerevanu vypadalo:

Fotogalerie