1. 7. 2018    Zápas

Přestřelku s Budějovicemi v Přešticích zvládla Viktoria vítězně

FC Viktoria Plzeň
24. Pešek
26. Táborský
45. Pouček

Přátelák / Neděle 1. 7. 2018, 10:30 / Přeštice

Přátelák / Neděle 1. 7. 2018, 10:30
Přeštice

SK Dynamo Č. Budějovice

3:4

(3:3)

FC Viktoria Plzeň

22. Řezníček
28. Řezníček
41. Řezníček (pen.)
72. Ekpai

sestavy

SK Dynamo Č. Budějovice

Křížek – Řezáč (81. Kalousek), L. Havel (46. Novák), Kladrubský (C) (46. Fišl), Helešic (46. Rychnovský) – Čavoš, Javorek (46. Ad. Čermák) – Šplíchal (46. Laňka), Pouček (46. Frýdek), Pešek (58. Švantner) – Táborský (46. Kadula).

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Kozáčik – Řezník, Pernica, Limberský – Procházka, Hořava – Petržela, Kopic (C), Štursa – Řezníček, Krmenčík.
2. poločas: Hruška – M. Havel, Hubník, Hájek, Kovařík – Hrošovský, Al. Čermák – Ekpai, Navrátil, Kopic (C) – Bakoš.

statistiky

Branky: 24. Pešek, 26. Táborský, 45. Pouček – 22. Řezníček, 28. Řezníček, 41. Řezníček (pen.), 72. Ekpai, Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Kubec.

Diváci: 1480

V posledním přátelském utkání před odjezdem na soustředění do Rakouska poměřila Viktoria síly s českobudějovickým Dynamem v Přešticích. A na jižním Plzeňsku se fanoušci rozhodně nenudili, viděli dohromady sedm branek.

V prvních velkých šancích zápasu se ocitl budějovický Jakub Pešek. Nejprve sám před bránou napálil míč do připraveného Matúše Kozáčika, podruhé už slovenského brankáře překonal, ale jeho střela zpoza vápna trefila pravou tyč. V 16. minutě se Kozáčik vyznamenal parádním zákrokem, kdy zlikvidoval povedený pokus Lukáše Havla. Viktoriáni se do první větší příležitosti dostali o pár chvil později. Přesný centr Davida Limberského našel Jakuba Řezníčka, jenž stál sice zády k bráně, ale i přesto jeho střela vystrašila gólmana Dynama. Úvodní gól z mnoha padl ve 22. minutě. Rohový kop Jana Kopice přistál na hlavě Romana Procházky, ten ještě prodloužil na Jakuba Řezníčka a Západočeši vedli 1:0. Ani ne o dvě minuty později ale bylo srovnáno – trefil se aktivní Pešek. Jihočeši dokonce stihli během tří minut otočit průběh zápasu. Ivo Táborský dostal přihrávku na vápno a střelou k tyči poslal České Budějovice do vedení. To ale bíločerným nevydrželo ani šedesát vteřin. Michael Krmenčík se odhodlal k dalekonosné ráně, která trefila břevno. Míč se ale odrazil zpátky do pole a Jakub Řezníček svým druhým gólem v zápase srovnal. Na konci poločasu ještě Řezníček vybojoval penaltu, kterou sám proměnil a završil hattrick. Budějovice ale stihly ještě do půle vyrovnat a zajímavá první pětačtyřicetiminutovka skončila výsledkem 3:3.

Do té druhé vyběhla kromě Jana Kopice úplně nová sestava. Jako první se ukázal Marek Bakoš, jenž dalekonosnou střelou za hranicí šestnáctky těsně netrefil prostory Křížkovy svatyně. Brankáře Budějovic poté pořádně protáhli Ubong Ekpai a Roman Hubník, ale skóre zůstávalo stejné. Viktoriáni celý druhý poločas svého soupeře mačkali a v 72. minutě se dočkali vytouženého vedení. Ekpai se z voleje opřel do balónu, jenž se po odrazu od země dostal až do budějovické brány. Po velmi pěkné kombinaci ve vápně mohla Viktoria odskočit na rozdíl dvou gólů, ale úmysl Milana Havla vystihl strážce tří tyčí Jihočechů. Západočeši na závěr české přípravy v atraktivním duelu nakonec zdolali českobudějovické Dynamo 4:3.