Prvním soupeřem viktoriánů v novém ročníku FORTUNA:LIGY budou Teplice, kde hrajeme v sobotu od 15:00. Shrnutí našeho soupeře si prohlédněte v našem předzápasovém preview.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Základní informace

Umístění v minulé sezoně

12. místo, 42 bodů, skóre 45:67

Změna v kádru Teplic

Odchody: Žák, Hyčka, Vondrášek, Kodad, Fila, Sy, Čičovský, Četverik, Pleštil

Příchody: Havelka, Krsmanovič, Bílek

Trenér

Trenérem „sklářů“ je od šestého března 2023 dvaapadesátiletý Zdenko Frala. Bývalý slovenský fotbalista, který svou profesionální hráčskou karieru spojil se slovenským Spartakem Trnava, Slovanem Bratislava a právě Teplicemi.

Současnou trenérskou štaci započal 12. března duelem proti Zbrojovce a v posledním kole základní části loňského ročníku FORTUNA:LIGY dokázal s Teplicemi remizovat v Doosan Areně.

Zdenko Frala v lize odtrénoval třicet sedm utkání. V roce 2006 se na chvilku objevil i na střídačce Viktorie jako asistent.

„Chceme navázat na závěr minulé sezony. Kluci přistoupili ke každému zápasu maximálně koncentrovaně, svoji kůži neprodali lacino. V tom chceme pokračovat. Každopádně respektujeme sílu soupeře, máme ho navnímaného. Ale chceme se zaměřit na naše přednosti, kterými by měla být agresivita a týmový duch. Víme, že se nemůžeme rovnat top klubům a hrát s nimi fotbal,“ míní před utkáním trenér Teplic Zdenko Frala.

Zajímavost

V loňské sezoně se nepodařilo vyhrát Na Stínadlech Spartě, Slavii a ani Viktorii.

Výsledky zápasů v přípravě

Teplice – Varnsdorf 4:0

Teplice – Ústí nad Labem 2:1

Teplice – Žižkov 2:1

Teplice – Vlašim 3:2

Teplice odehrály v přípravě čtyři utkání a ani jednou nezaváhaly. Nejprve si poradily s druholigovým Varnsdorfem vysoko 4:0. Ve druhém utkání porazily třetiligové Ústí nad Labem 2:1. Stejným výsledkem přetlačily Viktorku Žižkov, která letos postoupila do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V generálce na ligu vyhráli proti Vlašimi 3:2.

Vzájemné zápasy

Plzeň – Teplice 1:1

Teplice – Plzeň 2:2

Plzeň – Teplice 1:0

Teplice – Plzeň 0:1

Plzeň – Teplice 1:0

Předzápasový rozhovor