30. 4. 2023    Zápas

Na závěr základní části sezony remíza s Teplicemi

FC Viktoria Plzeň
85. Chorý

30. kolo / Neděle 30. 4. 2023, 15:00 / Doosan Arena

30. kolo / Neděle 30. 4. 2023, 15:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:0)

FK Teplice

50. Hyčka

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Kaša, Jemelka, Sýkora – Vlkanova (56. Vydra), Květ, Kalvach, Mosquera (65. Jirka) – Durosinmi (65. Kliment), Chorý

FK Teplice

Mucha – Hora, Chaloupek, Mičevič – Radosta (90+6. Sarr), Hyčka, Mareček, Trubač, Urbanec (77. Sy) – Žák (66. Núr), Gning (77. Vachoušek)

statistiky

Branky: 85. Chorý – 50. Hyčka, ŽK: Jemelka, Mosquera – Hora, Chaloupek, Rozhodčí: Hocek – Paták, Pospíšil

Diváci: 8670

Poslední zápas před nadstavbovou částí odehráli viktoriáni doma proti Teplicím. První poločas mnoho zajímavého nepřinesl, v tom druhém už se obě mužstva činila. Severočeši šli zásluhou Aloise Hyčky do vedení, na které odpověděl pět minut před koncem TomᚠChorý. Více branek už nepadlo, duel tak skončil remízou 1:1.

Do první šance se dostali hosté po chybě Libora Holíka, který zahrál špatnou malou domů, ale Abdallah Gning to nepotrestal. I další příležitost si vybojovali žlutomodří, tentokrát se vytáhl Jindřich Staněk proti střele Daniela Trubače. Těsně před koncem poločasu měl největší možnost FCVP Jhon Mosquera, kdy si ve vápně navedl balon na svoji silnější nohu, jenže bránu přestřelil.

Jak byla první půle skoupá na šance ze strany Viktorie, tak do té druhé vstoupili fotbalisté v červenomodrém tutovkou. Jan Sýkora odcentroval přesně na hlavičku Rafia Durosinmiho, tu však vytáhl Filip Mucha. A tak se stoprocentně ukázalo nedáš, dostaneš. Během pár chvil totiž Matěj Radosta odcentroval do vápna Plzně, na který nedosáhl Jindřich Staněk a Alois Hyčka otevřel skóre.

Téměř okamžitě mohl odpovědět TomᚠChorý po centru Jhona Mosquery, vytáhlý útočník však hlavou minul. Choras se dostal i do další příležitosti, když střihnul parádní nůžky ve vápně, ale stejně skvělý zákrok předvedl Mucha. Z následného rohu napálil tyčku Matěj Vydra.

Pět minut před koncem se Západočeši dočkali zaslouženého vyrovnání, odražený balon se dostal na malé vápno až k Chorému, jenž předvedl pohledné zakončení zády k bráně a srovnal misky vah. Více už se ale nestalo, a tak se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1.

Záznam