Viktoria Plzeň v ostře sledovaném zápase 27. kola Synot ligy dokázala na půdě Sparty Praha zvítězit v poměru 2:0. Za vítězstvím táhl viktoriány kapitán David Limberský.

„Byl to těžký zápas, první poločas nebyl z naší strany optimální. Věděli jsme, že musíme přidat. To se nám, myslím, povedlo. Začali jsme Spartu přehrávat. Honza Holenda dal krásný gól po individuální šanci a Roman Hubník přidal po standardní situaci druhý. Konec zápasu už byl z naší strany klidnější a Spartu jsme skoro do žádné šance nepustili,“ hodnotí utkání David Limberský.

Právě levý bek byl celý zápas pod velkým tlakem ze strany domácích fanoušků. „Něco podobného jsem očekával. Jsem na to už zvyklý. Možná i proto byla oslava po utkání z mé strany trošku emotivnější. Jsme rádi, že jsme tu konečně vyhráli a udělali velký krok k cestě za titulem,“ říká kapitán Viktorie.

Za určitých okolností můžou viktoriáni oslavit zisk mistrovské trofeje v dalším zápase doma proti Jihlavě. „Titul se samozřejmě ještě ztratit dá. My určitě nic nepodceníme. Víme, že Sparta do posledních kol dá maximum a bude chtít všechny vyhrát. Budeme chtít rozhodnout co nejdříve to půjde,“ vyhlíží Limberský.

Fotogalerie