Po zápase 12. kola FORTUNA:LIGY odpovídal na otázky novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek.

K čemu přičítáte dnešní porážku?

Soupeř z mála vytěžil hodně. Dostali jsme špatné, laciné branky, to si musíme přiznat. První poločas to byla jediná nebezpečná situace. První poločas jsme paradoxně dobře odbránili, ale situaci, na kterou se připravujeme, že Tupta navádí a poté má nebezpečnou střelu, to jsme ubránit nedokázali a skončilo to v síti. Druhý gól, nastřelili jsme tyč, máme roh, kopneme to na první tyč a nezachytili jsme brejk. Třetí branku bych nechal bez komentáře.

Byla to dnes lekce z produktivity?

Ono je to těžké, když se dostáváte do ztráty, hrajete na riziko, snažíte se s tím něco udělat, prostřídáte pět hráčů, tak soupeř v tu chvíli více bojuje a vše mu vychází. Nějaké šance jsme měli, měli jsme hodně centrů. Musím vyzdvihnout defenzivu soupeře, protože ta to uskákala a ubojovala. Liberec hrál, to, co jsme věděli, to znamená, že se soustředil na rychlý přechod, jelikož na to má rychlé hráče a s tím hodně otevřeným fotbalem, který jsme pak museli hrát, byla voda na jejich mlýn. Já mužstvu z pohledu nasazení, přístupu, usilovnosti, bojovnosti, snahy s tím něco udělat, to znamená odpracování toho zápasu nemůžu až tak moc nic vytknout.

Dá se říct, že to byl “zápas blbec”?

Je to hodně o těch gólech, byly z kategorie hodně laciných, včetně toho brejku na 2:0. To by se nemělo stát. Tu standardku jsme realizovali špatně. První hráč to zachytil a oni z toho vyjeli. To byl zásadní moment, že jsme to utkání ztratili.

Nescházela vám od mužstva větší aktivita a rychlost?

Já takový dojem neměl. Dnes nám nehrál optimálně hrotový post, prakticky celý zápas to nebylo ono. Můžu připustit, že to v záloze mohlo drhnout. Soupeř hrál svůj typický běhavý intenzivní fotbal. Myslím, že v pohybové složce jsme netahali za kratší konec.

Směrem k zápasu v Záhřebu, budete dělat nějaké změny?

To je předčasné, já mám rád stabilizaci v týmu a rotujeme tehdy, když uznáme z pohledu vytížení nebo přetížení za vhodné. Teď bych nechtěl směrem k Záhřebu dělat nějaké závěry. Vyhodnotíme si dnešní zápas a uděláme nějaké závěry. Z pohledu něco rozbít po jednom zápase, když považuji ten výkon za poctivý i přes porážku 0:3, prostě jsme udělali chyby a prohráli. Určitě nejsem blízko nějakým rotacím, to říci můžu už dnes.